Υπερψηφίστηκε η παράταση ολοκλήρωσης του έργου στο Ο.Τ.9 της Λυκόβρυσης
Ποιότητα Ζωής

Υπερψηφίστηκε η παράταση ολοκλήρωσης του έργου στο Ο.Τ.9 της Λυκόβρυσης

Με τη θετική ψήφο και των 19 παρόντων δημοτικών συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης εγκρίθηκε η εισήγηση για παράταση της συνολικής περάτωσης του έργου στο Ο.Τ.9 της Λυκόβρυσης, μέχρι και την 7η Νοεμβρίου 2017, του οποίου η τελευταία παράταση έληγε την 31η Μαΐου 2017, όπως μας ενημερώνει ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Κωνστάντος αναφέρει:

Η θετική ψήφος ερμηνεύεται και θέτει σε προτεραιότητα την αποφυγή «αχαρτογράφητων υδάτων», όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε από τον παριστάμενο διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών, Αναστάσιο Σκέντο, σε αντίθετη περίπτωση, την ολοκλήρωση του έργου και την απόδοσή του στους κατοίκους του ενιαίου Δήμου, δικαιώνοντας μεταξύ άλλων και την πολυετή οικονομική επιβάρυνση των πολιτών της Λυκόβρυσης μέσω της καταβολής του Ειδικού Τέλους.

Η καθυστέρηση πληρωμής από την Περιφέρεια Αττικής, που έχει αναλάβει το 100% του υπολειπόμενου κόστους κατασκευής, δίνει στον ανάδοχο το νόμιμο δικαίωμα διακοπής των εργασιών, όπως έχει συμβεί από τα μέσα Φεβρουαρίου. Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη καθυστέρηση δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Δήμου.

Στη διαλογική συζήτηση του θέματος διατυπώθηκαν απόψεις, ενστάσεις και επιφυλάξεις που έχουν κατατεθεί και στο παρελθόν, σχετικά με τις διαδικασίες σχεδιασμού, ανάθεσης και υλοποίησης του έργου, παρέμβασης της διοίκησης προς την Περιφέρεια για επίσπευση των οικονομικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει και νομικής θωράκισης του Δήμου από πιθανές απαιτήσεις του αναδόχου, ως αποζημίωση για τις καθυστερήσεις. Ωστόσο, μέσα σε ένα πνεύμα ρεαλισμού και πρόταξης της διασφάλισης σύντομης και ασφαλούς αποπεράτωσης του έργου, υπήρξε η ομόφωνη απόφαση που αναμφισβήτητα καταγράφεται στις θετικές στιγμές του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου, στέλνοντας το μήνυμα προς τους συμπολίτες μας της υπεύθυνης αντιμετώπισης των σοβαρών ζητημάτων.

Η εισήγηση υπερψηφίστηκε εκτός από τη δημοτική μας παράταξη, από την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μαρία Γώγου, τον επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ανατροπής, Μανόλη Πάγκαλο, τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας Γεωργία Ποριώτου, Κωνσταντίνο Νικολιδάκη, Παναγιώτη Πανταζή, Αντώνη Τσελέντα, Χρήστο Φωτίδη, Χρήστο Σκαμάκη, Παύλο Μποτίνη, Ευάγγελο Παπανικολάου, Γιώργο Καρύμπα, Έφη Τσεκούρα, Άννα Ασπραδάκη, Μάνο Φραϊδάκη, Παναγιώτη Αγγελόπουλο και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους Προκόπη Μπελεχρή, Κική Νικολαροπούλου, Έφη Παπαδημούλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet