Ο ΣΠΑΠ στη Γιορτή Ολυμπισμού του Δημοτικού Σχολείου Εκάλης
Αθλητισμός

Ο ΣΠΑΠ στη Γιορτή Ολυμπισμού του Δημοτικού Σχολείου Εκάλης

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) παραβρέθηκε στη Γιορτή Ολυμπισμού που διοργανώθηκε από το Δημοτικό Σχολείο Εκάλης.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής βραβεύτηκαν οι:

  • Παύλος Μάμαλος, Χρυσός Παραολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών στο Ρίο το 2016.
  • Άλεξ Ταξιδιάρης, Αργυρός Παραολυμπιονίκης της Κολύμβησης στην Αθήνα το 2004.
  • Δήμητρα Κοροκίδα, Χάλκινη Παραολυμπιονίκης της σφαιροβολίας στο Ρίο το 2016.
  • Κέλλυ Λουφάκη, Πρωταθλήτρια ξιφασκίας με αμαξίδιο στην Παραολυμπιακή Ομάδα του Ρίο το 2016.
  • Νίκος Συρανίδης, Χρυσός Ολυμπιονίκης συγχρονισμένων καταδύσεων στην Αθήνα το 2004.
  • Όλγα Βασδέκη, Ολυμπιονίκης του στίβου στο Άλμα Τριπλούν στην Ατλάντα το 1996.
  • Ιλεάνα Κοκλώνη, εκπαιδευτικός, συγγραφέας του βιβλίου «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία… προς όλο τον κόσμο: Ένα μαγικό ταξίδι».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Εκάλης και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΠΑΠ, Δημήτρης Λιανός, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Σύνδεσμο, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» και δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς, Αχιλλέας Κουρέπης, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης, Ευαγγελία Δραγώνα, και ο τοπικός σύμβουλος Εκάλης Χρήστος Μαντάς.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Εκάλης, Δημήτρης Λιανός, εκπροσωπώντας και τον ΣΠΑΠ, συνεχάρη τους βραβευθέντες Ολυμπιονίκες, τονίζοντας ότι αποτελούν παράδειγμα στις επόμενες γενιές για την άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι, δεδομένου ότι έχουν αποδείξει, όπως τόνισε, ότι «τίποτε δεν είναι αδύνατο, όταν το επιθυμήσουμε πολύ και προσπαθήσουμε σκληρά για να το επιτύχουμε». Ευχαρίστησε δε τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου και τη διευθύντρια, Ειρήνη Κατσαλή, καθώς και την κα Ιλεάνα Κοκλώνη για την όμορφη πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτής της επιτυχημένης γιορτής, στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.

Η κα Ιλεάνα Κοκλώνη, στη συνέχεια, παρουσίασε το βιβλίο της, που είναι αφιερωμένο στους μικρούς Ολυμπιονίκες της ζωής που δίνουν καθημερινά αγώνα ενάντια στον πιο σκληρό αντίπαλο, τον καρκίνο. Μέρος των εσόδων βιβλίου διατίθενται στην ογκολογική μονάδα Παίδων του Συλλόγου «Ελπίδα». Τέλος, οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν ποιήματα από τα βιβλία «Χέρι-Χέρι», «Ευ αγωνίζεσθαι» και «Ιερός Σκοπός».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet