Η Μαρίνα Πατούλη στη Νέα Υόρκη στη βράβευση των αδερφών Αντετοκούνμπο
Αθλητισμός

Η Μαρίνα Πατούλη στη Νέα Υόρκη στη βράβευση των αδερφών Αντετοκούνμπο

Στην εκδήλωση βράβευσης του παίκτη του μπάσκετ Γιάννη Αντετοκούνμπο, για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, παρευρέθηκε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ και επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η κα Μ. Πατούλη στις 4 Ιουνίου συνόδευσε τον σύζυγό της, πρόεδρο της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, στην ειδική τελετή που διοργανώθηκε, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ, από τον ραδιοφωνικό σταθμό της ομογένειας στη Νέα Υόρκη «Cosmos FM», με αφορμή τον εορτασμό των 30ών γενεθλίων του σταθμού, αλλά και της συμπλήρωσης 30 ετών από την κατάκτηση από την Ελλάδα του Eurobasket το 1987.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, η υπουργός Τουρισμού, Ελ. Κουντουρά, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο Έλληνας πρόξενος στη Νέα Υόρκη, Κ. Κούτρας, εκπρόσωποι των διπλωματικών αρχών Ελλάδας και Κύπρου, εκπρόσωποι της Ομογένειας, εθελοντές, παραγωγοί, φίλοι και υποστηρικτές του «Cosmos FM».

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι τρεις γενιές του ελληνικού μπάσκετ με εκπροσώπους τους: Παναγιώτη Φασούλα, Μιχάλη Κακιούζη και Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, αλλά και οι γονείς των Ελλήνων αθλητών, Βερόνικα και Τσαρλς Αντετοκούνμπο, για την αγάπη τους για την Ελλάδα την οποία μετέδωσαν και στα παιδιά τους. Ειδικότερα απονεμήθηκε το «Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς» στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, το «Βραβείο Ελληνικής Παράδοσης» στους γονείς του Τσαρλς και Βερόνικα Αντετοκούνμπο και τα «Βραβεία Ελληνικού Πνεύματος» στους πρωταθλητές του ελληνικού μπάσκετ, για την προσφορά τους στον Ελληνισμό και τον Αθλητισμό.

Η κα Πατούλη με αφορμή την παρουσία της στην τιμητική εκδήλωση δηλώνει τα εξής:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού σταθμού της ελληνικής ομογένειας “Cosmos FM”, για την πραγματοποίηση της εξαιρετικής εκδήλωσης να τιμήσει τα αδέλφια Αντετοκούνμπο, αλλά και άλλους αθλητές-σύμβολα της χώρας μας, καθώς και στην ΚΕΔΕ για την ειλικρινή της στήριξη στη διατήρηση και προώθηση δεσμών αγάπης και αγαστής συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής ομογένειας με τη μητέρα Πατρίδα. Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο αποτελούν φωτεινό παράδειγμα ευπρέπειας και αξιοσύνης για τη νεολαία του παγκόσμιου γίγνεσθαι, πρεσβεύοντας τα ιδανικά του Ελληνικού Πολιτισμού σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Νιώθω υπερήφανη ως Ελληνίδα που νέοι άνθρωποι όπως οι αδελφοί Αντετονκούμπο, γνήσιοι “σημαιοφόροι” της ελπίδας για μια καλύτερη και πιο ισχυρή Ελλάδα, δείχνουν τον δρόμο για την επόμενη ημέρα, μέσω της αξιέπαινης προσπάθειάς τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet