Καταχειροκροτήθηκε η παράσταση «Διαβατήριο πράσινο κουμπί» στη Ρεματιά
Πολιτισμός

Καταχειροκροτήθηκε η παράσταση «Διαβατήριο πράσινο κουμπί» στη Ρεματιά

Με παρατεταμένο χειροκρότημα και «μπράβο» έκλεισε η αυλαία για την παράσταση «Διαβατήριο: Ένα πράσινο κουμπί» που ανέβηκε στις 3 και 4 Ιουνίου 2017 στο Θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου.

Το κοινό, στο κατάμεστο θέατρο της Ρεματιάς ταξίδεψε μέσα από προσωπικές ιστορίες στην Ελλάδα του ΄45 και στην ιστορία της μετανάστευσης σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

Η παράσταση αποτελεί το αποτέλεσμα μιας συστηματικής έρευνας πάνω στη μετανάστευση στην Ευρώπη από το 1945 και μετά, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «FAIDRA».

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Χαλανδρίου, το 2016 το μόνο project που εγκρίθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Creative Europe ήταν το «FAIDRA». Εμπνευστής και leader είναι το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού θεάτρου και το Θέατρο «Τόπος Αλλού». Συντονιστής ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής.

Το Θέατρο «Τόπος Αλλού» και ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής συνεργάστηκαν και συντόνισαν έξι θεατρικούς οργανισμούς-εταίρους το «Teatro dei Venti» από την Ιταλία, το «Teatre Sagohuset» από τη Σουηδία, το «Artemis» από τη Ρουμάνια, το «Dobra Wolla» από την Πολωνία, το «Pro-Rodopi Foundation» από τη Βουλγαρία και τον Ελληνικό Ευρωπαϊκό Οργανισμό «Πρίσμα».

Ολόκληρη η παράσταση στηρίζεται σε πραγματικές ιστορίες μεταναστών που συνέλεξαν οι επτά οργανισμοί μετά από συντονισμένες συνεντεύξεις με πρόσφυγες σε όλες τις χώρες των εταίρων. Στην παράσταση συμμετείχαν Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί. Ο καθένας έπαιζε στη γλώσσα του, ενώ υπήρχαν υπέρτιτλοι.

Ήθη, έθιμα και πολιτιστικά χαρακτηριστικά των λαών ζωντάνεψαν μέσα από την εξαιρετική σκηνοθεσία και τις άρτιες ερμηνείες των ηθοποιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet