Τράπεζα Αίματος δημιουργεί ο Δήμος Βριλησσίων
Κοινωνία

Τράπεζα Αίματος δημιουργεί ο Δήμος Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ) και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), δημιουργεί Τράπεζα Αίματος των εργαζομένων του και των κατοίκων της πόλης.

Οι αιμοδότες θα καταχωρούνται στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ) κι έτσι θα τους παρέχεται η δυνατότητα αίτησης για τη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα αιμοδότη, με την οποία θα διενεργείται πιο εύκολα η ταυτοποίηση και η εξυπηρέτησή τους σε οποιαδήποτε Υπηρεσία Αιμοδοσίας της χώρας, χωρίς μεσολαβητές.

Η πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής ξεκινά από τους εργαζόμενους σε όλον τον Δήμο, τις υπηρεσίες του, τα ΚΕΠ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Όσοι εργαζόμενοι προσφέρονται εθελοντικά να συμμετέχουν σε προγραμματισμένη αιμοδοσία από τον ΟΚΠΑΔΒ, θα λαμβάνουν διήμερη άδεια, όπως προβλέπει η Εγκύκλιος υπ΄ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.35.14/916/4084/15-2-2007/ άρθρο δεύτερο του ν. 3528/2007, παράγραφος 5 του άρθρου 50 του Υ.Κ., με εφαρμογή για όλες τις υπηρεσίες της χώρας: «Ο υπάλληλος που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και ο υπάλληλος ο οποίος μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία δικαιούται ειδικής άδειας απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο (2) ημερών, συν την ημέρα που δίνουν αίμα μπορούν να αποχωρήσουν». Η απόφαση χορήγησης άδειας ισχύει, όπως ενημερώνει ο Δήμος για όλους τους εθελοντές αιμοδότες εργαζόμενους.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιείται τρεις φορές τον χρόνο στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου (Λ. Πεντέλης 62, 1ος όροφος), κατόπιν προγραμματισμού και σχετικής ανακοίνωσης που θα έχει προηγηθεί από τον ΟΚΠΑΔΒ.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος:

«Απευθυνόμαστε σε όλους τους κατοίκους της πόλης μας, εθελοντές ή μη:

  • Διότι πιστεύουμε ότι πρέπει εμείς όλοι να δείξουμε έμπρακτα πως είμαστε ικανοί να αντιληφθούμε τη μεγάλη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.
  • Διότι μπορούμε όλοι να σώσουμε ζωές που μπορεί να κινδυνέψουν κάποια στιγμή.
  • Διότι η μοναδική πηγή προέλευσης του αίματος είναι ο άνθρωπος.

»Με μία αιμοδοσία σου μπορείς να βοηθήσεις 3 διαφορετικούς ανθρώπους!

»Ο πρώτος μπορεί να είναι κάποιος που βρίσκεται πολύ μακριά, ο δεύτερος μπορεί να μένει κάπου στην πόλη σου, ο τρίτος μπορεί να είναι κάποιος που γνωρίζεις και πρέπει να τον βοηθήσεις…».

Οι ενδιαφερόμενοι για εκδήλωση ενδιαφέροντος εθελοντικής συμμετοχής μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 210 8045564 στα ΚΙΦ και στον αριθμό τηλεφώνου 210 6135611 στα γραφεία του ΟΚΠΑΔΒ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet