Γ. Πατούλης: Στο Μαρούσι αναδεικνύουμε το δημιουργικό πρόσωπο της χώρας
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Στο Μαρούσι αναδεικνύουμε το δημιουργικό πρόσωπο της χώρας

Την ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ανάδειξης του δημιουργικού προσώπου των τοπικών κοινωνιών, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, προλογίζοντας τη μεγάλη εκδήλωση Πολιτισμού που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, στις 19:30, στην Ολυμπιακή Αγορά (Στοά Καλατράβα – ΟΑΚΑ).

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο δημαρχείο Αμαρουσίου, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με αφορμή το οδοιπορικό για την καθιέρωση του Αμαρουσίου ως Παγκοσμίου Προορισμού Τουρισμού Υγείας, Αθλητισμού και Επιχειρείν, σε συνδυασμό με την επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε και η επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Β.Προαστίων Αττικής, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έκανε λόγο για μία προσπάθεια που αναδεικνύει το όραμα, την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα των δημοτικών αρχών, αλλά και των τοπικών κοινωνιών «να πάμε κόντρα στην απαισιοδοξία και τη μιζέρια που χαρακτηρίζει την εποχή μας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν κι αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των πόλεων».

«Το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η χώρα είναι η επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης», τόνισε και επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, καταθέτει τη δική της πρόταση σε αυτή την κατεύθυνση.

«Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, δεν τα περιμένουμε όλα από το κράτος, αλλά ενεργοποιούμαστε ως Δήμοι και ως τοπικές κοινωνίες φιλοδοξώντας, μέσα από συνέργειες και συνεργασίες, να δώσουμε επαγγελματική διέξοδο στη νέα γενιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γ. Πατούλης αναφερόμενος στη μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, έκανε λόγο για «αιμορραγία που κοστίζει στη χώρα» και πρόσθεσε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπει ένα φρένο σε αυτό το φαινόμενο είναι η κατάρτιση ενός σοβαρού, συγκροτημένου σχεδίου, ικανό να προσελκύσει επενδύσεις.

«Δημιουργούμε στο άμεσο μέλλον το κατάλληλο περιβάλλον για να δημιουργηθούν επιχειρηματικές συμμαχίες πάνω στους τρεις αυτούς άξονες. Ιατρικός Τουρισμός. Αθλητισμός και Επιχειρηματικότητα» σημείωσε.

Στην ομιλία της η κα Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή αισιοδοξίας, ελπίδας και γόνιμων ιδεών που πραγματοποιείται συμβολικά στον χώρο της Ολυμπιακής Αγοράς και σηματοδοτεί το μέλλον. Ένα μέλλον που οραματιζόμαστε ως Όμιλος για την Unesco Βορείων Προαστίων με αναπτυξιακή προοπτική σε κοινωνικό, επαγγελματικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο. Μια νέα φιλοσοφία αρχών και θέσεων του Ομίλου μας, που ταυτίζεται με την ίδια την εξέλιξη της κοινωνίας, στοχεύοντας στη θέσπιση ενός ευρύτερου φάσματος κοινών συλλογικών συνεργιών για την Παιδεία, τις Επιστήμες, τον Πολιτισμό και τον Ανθρωπισμό».

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστη και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Medi-Prinou, Αλ. Πρίνος, εκ των υποστηρικτών της εκδήλωσης.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα μετά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γονιμότητας, θα συμμετάσχει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος και 300 παιδιά από τμήματα χορωδιών.

Οι εκδηλώσεις της 15ης Ιουνίου συνδυάζονται και με την έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, δημιουργώντας από κοινού, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, «ένα μοναδικό πολιτιστικό υπερθέαμα που θα δώσει μεγαλύτερη πνοή στο όραμα για μία καλύτερη χώρα και θα εμπνεύσει στο μέλλον τις προσδοκίες της νέας γενιάς».

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο (είσοδος ελεύθερη), ενώ την παρουσίαση θα έχει ο γνωστός παρουσιαστής Νίκος Παπαδάκης.

Συμμετέχουν οι παιδικές χορωδίες:

  • Σπύρου Λάμπρου (Διεύθυνση: Σπύρος Λάμπρου).
  • Εθνικών Ωδείων Αμαρουσίου – Ηρακλείου (Διεύθυνση: Εύη Χλωρού).
  • ConAnima (Διεύθυνση: Ιουλία Τζαννετουλάκου).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet