Βουλή: Σε σύμβαση για την αλιεία οι τροπολογίες για τα προαπαιτουμενα!
Πολιτική

Βουλή: Σε σύμβαση για την αλιεία οι τροπολογίες για τα προαπαιτουμενα!

Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να φέρει σε τροπολογίες τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν προκειμένου να κλείσει η β’ αξιολόγηση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Το θέμα ετέθη από τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, στη Διάσκεψη των Προέδρων και σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένονται 5 έως 6 τροπολογίες, οι οποίες θα ενταχθούν σε μια κύρωση σύμβασης για την αλιεία που ψηφίζεται την Παρασκευή 9 Ιουνίου.

Ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι οδηγεί σε απόλυτο ευτελισμό τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Όπως έλεγε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Κ. Τσιάρας, η πρακτική αυτή συνιστά πλήρη υποβάθμιση των νομοθετικών λειτουργιών και πρότεινε να υπάρξει ένα ξεχωριστό μίνι νομοσχέδιο ώστε να δοθεί η δυνατότητα συζήτησης στην επιτροπή και στην Ολομέλεια προκειμένου να έχουν τον χρόνο οι βουλευτές να ενημερωθούν για το περιεχόμενο των διατάξεων και επιπλέον να μπορούν να τις συζητήσουν. Και αυτό, καθώς οι επίμαχες ρυθμίσεις αφορούν συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα, τα οικονομικά των κομμάτων, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, το αφορολόγητο και τις συλλογικές συμβάσεις.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ενστάσεις φέρεται να διατύπωσε και η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου, ενώ ο κ. Βούτσης δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει για το θέμα με το Μέγαρο Μαξίμου.

Πάντως σε κάθε περίπτωση η αντιπολίτευση ζήτησε, αν μη τι άλλο, να έρθουν προς ψήφιση τη Δευτέρα ώστε να υπάρχει ο ελάχιστος χρόνος προκειμένου να τις μελετήσουν.

Οι τροπολογίες αναμένεται να κατατεθούν στο νομοσχέδιο για την κύρωση της τροποποιημένης Συμφωνίας για την Ίδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο σήμερα ή και κατά τη διάρκεια συζήτησής του στην Ολομέλεια, όπως επισήμαινε ο κ. Τσιάρας, για να καταδείξει την ανορθολογική πρακτική νομοθέτησης που επιλέγει για άλλη μια φορά η κυβερνητική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Βουλή, στις 10:00 θα αρχίσει στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Αλιεία, στο οποίο εντάσσονται οι τροπολογίες, με τον βασικό προγραμματισμό να ορίζει τη λήξη της συζήτησης στις 17:00, προκειμένου έως τις 18:00 να έχουν ολοκληρωθεί οι ονομαστικές ψηφοφορίες, αν υποβληθούν αντίστοιχα αιτήματα.

Οι τροπολογίες κατατέθηκαν μετά τις 7 το βράδυ της Πέμπτης.

Πηγή: in.gr/Λάμπρος Σταυρόπουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet