Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας στο 1ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας στο 1ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής ήταν ανάμεσα στα σχολεία τα οποία βράβευσε φέτος ο Διαδημοτικός Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (πρώην Σύνδεσμος 21ΟΤΑ) στο πλαίσιο του θεσμού των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας.

Τα βραβεία έχουν καθιερωθεί τα τελευταία 8 χρόνια από τον Σύνδεσμο σε συνεργασία με τους Δήμους – μέλη του, με στόχο την επιβράβευση των σχολείων και των τεσσάρων βαθμίδων που πραγματοποιούν αξιόλογες δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Η απονομή των βραβείων έγινε σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στο θέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι συμμετοχές των σχολείων ήταν πολλές και αξιόλογες. Βραβεύτηκαν τα εξής σχολεία: 14ο Nηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, 1ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου, 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης, 1ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής, 3ο Δημοτικό Πεύκης, 12ο Δημοτικό Χαλανδρίου, 1ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, 2ο ΓΕΛ Γέρακα, 2ο ΓΕΛ Χαλανδρίου, 1ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης και 1ο ΓΕΛ Χολαργού. Δόθηκαν μετάλλια σε όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και τιμητικές πλακέτες στα σχολεία που συμμετείχαν, μεταξύ των οποίων και τα 6ο και 13ο Νηπιαγωγεία Αγίας Παρασκευής.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Κουράσης, και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, ενώ ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος της πόλης, Ι. Σιδέρης, παρουσίασε ένα διαδραστικό παραμύθι για την Ανακύκλωση με τη συνεργασία των παιδιών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής και μέλος της εκτελεστικής του ΕΔΣΝΑ Σ. Κορωναίου, ο πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Β. Γιαννακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αγ. Παρασκευής Π. Γκόνης, Χαλανδρίου Ευθ. Κουράσης, Φιλοθέης – Ψυχικού Β. Σαμαρόπουλος, Λυκόβρυσης – Πεύκης Ν. Γκαραβέλλας, Παλλήνης Δ. Μπαξεβάνης και Π. Ζηνέλη, η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας Β. Πετρίδου, κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet