Ολοκληρώθηκε ο Β΄ κύκλος δωρεάν σπιρομετρήσεων σε πολίτες του Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε ο Β΄ κύκλος δωρεάν σπιρομετρήσεων σε πολίτες του Αμαρουσίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρώιμης Διάγνωσης Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, ο δεύτερος κύκλος Δωρεάν Ελέγχου Αναπνευστικής Λειτουργίας με σπιρομέτρηση στις 6 Ιουνίου 2017 από το Κοινωνικό Πολυιατρείο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, το ΚΕΠ Υγείας Αμαρουσίου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), για την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Συνολικά στους δύο κύκλους του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν, όπως ενημερώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, δωρεάν εξετάσεις σε 43 ενδιαφερόμενους στο Δημοτικό Πολυϊατρείο σε καπνιστές άνω των 40 ετών από την ιατρό πνευμονολόγο Αγγελική Λαζαράτου. Από τα άτομα που εξετάστηκαν 14 διαγνώστηκαν με χρόνιο αποφρακτικό σύνδρομο, 4 άτομα με άσθμα ενώ οι υπόλοιπες μετρήσεις είχαν φυσιολογική τιμή.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης  εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη ανταπόκριση των πολιτών στα προγράμματα πρόληψης υπογράμμισε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ενεργό συμμετοχή στην προαγωγή της δημόσιας υγείας μέσω των προγραμμάτων πρόληψης. Μέσα από την αγαστή συνεργασία που αναπτύσσει με τους αρμόδιους φορείς μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη  θωράκιση της υγείας των πολιτών, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες πρόληψης για τη διατήρηση της καλής υγείας των συμπολιτών μας».

Η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ και υπεύθυνη της διοργάνωσης, Ελένη Λέκκα, δήλωσε σχετικά: « Ο Δήμος Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία του δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη και σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ, παρέχει την ευκαιρία στους πολίτες να συμμετέχουν δωρεάν σε προγράμματα πρόληψης, ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας το κοινό για την αξία της έγκαιρης διάγνωσης για την διατήρηση και την προαγωγή της υγείας. Ευχαριστούμε το ΕΔΔΥΠΠΥ για την άμεση συνεργασία μας, καθώς και το προσωπικό του Δημοτικού Κοινωνικού Πολυιατρείου για την υπευθυνότητα με την οποία ασκούν το έργο τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet