Τα «Φυσιολατρικά Πατήματα» περπατούν στην Πεντέλη
Ποιότητα Ζωής

Τα «Φυσιολατρικά Πατήματα» περπατούν στην Πεντέλη

Η Περιπατητική Ομάδα του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντόπευκου – Παραδείσου – Πευκακίων Δήμου Αγίας Παρασκευής «Φυσιολατρικά Πατήματα» διοργανώνει πεζοπορία στην Πεντέλη και επίσκεψη στη Σπηλιά του Νταβέλη.

Η πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 και θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί. Οι εκδρομείς θα συναντηθούν στην πάνω αριστερή γωνία της πλατείας της Παλιάς Πεντέλης, απέναντι από τη «Δωδώνη».

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με την κα Βούλα Κουτσογιάννη (τηλ. 6936 007035) και Ελένη Μίχου (τηλ. 6981 154013).

Στην παρέα των περιπατητών θα υπάρχει και σπηλαιολόγος για ενημέρωση αναφορικά με τη Σπηλιά.

Η διαδρομή ξεκινά από την πλατεία της Παλιάς Πεντέλης και ανηφορίζει στο «χωριό», όπως λένε οι κάτοικοι της την Άνω Πεντέλη. Μετά τη δεξαμενή της ΕΥΔΑΠ, οι εκδρομείς θα ακολουθήσουν το δρομάκι μέχρι να συναντήσουν το πρώτο μονοπάτι, που συντομεύει το καγκέλι του δρόμου (σήμανση με Γαλάζια Σημάδια). Θα συνεχίσουν σε δρομάκι που τελειώνει μέσα σε μεγάλο αμφιθεατρικό νταμάρι. Από εκεί θα ακολουθήσουν τα Γαλάζια Σημάδια που οδηγούν στο αμέσως ψηλότερο επίπεδο δρόμων και περνώντας μπροστά από τη ημιτελή σήραγγα του ΝΑΤΟ, θα φτάσουν εύκολα στη Σπηλιά Νταβέλη.

Θα επιστρέψουν ακολουθώντας την Οδό Λιθαγωγίας, τον αρχαίο δρόμο μεταφοράς των μαρμάρων από τα λατομεία της Πεντέλης στην Αθήνα. Απροσδόκητα, ο δρόμος αυτός διατηρείται σε σχετικά καλή κατάσταση και θα τους φέρει πάλι στους χωματόδρομους που περιτρέχουν το βουνό. Με καλό μονοπάτι, όλο σημασμένο με Γαλάζια Σημάδια θα φτάσουν κάτω από το παλιό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και θα βρουν και πάλι την αφετηρία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet