Άφθονο γέλιο χάρισε ο… αληθινός Καραγκιόζης
Πολιτισμός

Άφθονο γέλιο χάρισε ο… αληθινός Καραγκιόζης

Το ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σε συνεργασία με τον Θίασο Σκιών Ζωής Μαρίνου παρουσίασαν την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 τον αληθινό Καραγκιόζη Τάκη Βαμβακίδη που προκάλεσε άφθονο γέλιο και χειροκροτήθηκε θερμά από μικρούς και μεγάλους στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Σχετικά με τη δράση ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης τόνισε: «Ο Καραγκιόζης είναι μία φιγούρα του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών που διατηρεί ακμαία την παρουσία της μέσα στον χρόνο και μας συνδέει με τη συλλογική μας μνήμη. Είναι αγαθός, σκληρός καμιά φορά στ΄ αστεία του, αλλά καλόκαρδος στο βάθος. Γεμάτος τεμπελιά και αισιοδοξία, αλλά και γεμάτος διάθεση ν’ ανακατεύεται σε όλα. Τον ενδιαφέρει κάθε τι που γίνεται γύρω του, όλους τους πειράζει και τους κοροϊδεύει και προ πάντων τον ίδιο τον εαυτό του. Επίσης, έχει συμβολική σημασία γιατί εκπροσωπεί το έξυπνο πνεύμα. Καρπαζώνει προθυμότατα, δέρνει αλλά και δέρνεται. Είναι ευφυολόγος, ετοιμόλογος και αστείος, ποτέ όμως γελοίος. Δεν είναι ταπεινός, ούτε όταν δέρνεται. Το δέχεται κι αυτό σαν μια κακοτυχία του και σαν συνέπεια της κακοκεφαλιάς του, με την ίδια εύθυμη εγκαρτέρηση και το ίδιο ειρωνικό του κέφι. Μία φιγούρα που πάντα έχει να διδάξει, διαπαιδαγωγεί μέσα από το παιχνίδι και το γέλιο τους μικρούς και δίνει τροφή για σκέψη στους μεγαλύτερους!».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, επεσήμανε: «Στα μάτια των παιδιών και στα γέλια τους καθρεφτίστηκε η επιτυχία του αληθινού Καραγκιόζη! Με το ίδιο αστείρετο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε και όλοι εμείς οι μεγάλοι τον εξαιρετικό Τάκη Βαμβακίδη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet