Πλήθος κόσμου στο ετήσιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Πεντελικού βουνού
Κοινωνία

Πλήθος κόσμου στο ετήσιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Πεντελικού βουνού

Το Ετήσιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων του Πεντελικού Βουνού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 στο ξωκλήσι των Αγίων Ασωμάτων στο Πεντελικό.

Το αντάμωμα διοργανώθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πεντελικού και δήμαρχο Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη.

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τον προϊστάμενο εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Σεραφείμ – Προφήτη Ηλία Πεντέλης, πατέρα Βησσαρίωνα, ακολούθησε γλέντι με την ορχήστρα του Γιώργου Χατζή και με το χορευτικό του Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε».

Ο δήμαρχος στην ομιλία του έκανε αναφορά στους Σαρακατσάνους αυτόχθονες κατοίκους του Πεντελικού και ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και τους εθελοντές για τη συνδρομή τους στην εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και Γεώργιος Σούρλας, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, ο θεματικός αντιδήμαρχος Δήμου Πεντέλης Ηλίας Βιλιώτης, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, Λευτέρης Κιτσούλης, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων, Σάββας Βορέας, οι δημοτικοί Ιωάννης Ζώης, Άντα Μπούσουλα, Καίτη Μασμανίδου και Παναγιώτης Μούστρης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Πεντέλης, Γιάννης Ζούνης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, Μανώλης Μιχελακάκης, οι τοπικοί σύμβουλοι Δ.Κ. Πεντέλης Σούλα Καπράλου-Σουτάδη και Κανέλλος Γεωργόπουλος, οι τοπικοί σύμβουλοι Δ.Κ. Νέας Πεντέλης Άγγελος Πανδράς και Σταύρος Λεμπετσόγλου, οι τοπικοί σύμβουλοι Δ.Κ. Μελισσίων Γιώργος Μαγιάτης και Ειρήνη Βλάχου, ο διοικητής του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ειδικών Νοσημάτων, Δημήτρης Τσοκάνας, ο διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού, Αλέξιος Ράπανος, ο πυρονόμος προϊστάμενος του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης Νίκος Λιάκος, ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, Βαγγέλης Τριγώνης, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι.Σ. Λάτση Βαγγέλης Χρόνης, ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Καζάκος, ο ταξίαρχος Γιώργος Τριάντης, η πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αττικής – Πειραιώς, Βούλα Πάνου, οι χορηγοί κ.κ. Βασίλειος Τζάνος, Αθανάσιος Καπετάνιος, Θωμάς Τσούκας, Αθανάσιος Τσιούμας και πλήθος Σαρακατσαναίων Πεντελιωτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet