Πρόταση Σγουρού προς Περιφέρεια Αττικής να ενισχύσει οικονομικά την πληγείσα Λέσβο
Περιφέρεια Αττικής

Πρόταση Σγουρού προς Περιφέρεια Αττικής να ενισχύσει οικονομικά την πληγείσα Λέσβο

Να συνδράμει οικονομικά τη Λέσβο για την κάλυψη των πρώτων αναγκών, αλλά και για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου, καλεί τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, ο τέως περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Γ. Σγουρός προτείνει, στο πλαίσιο της διαπεριφερειακής αλληλεγγύης, να υπάρξει στενή συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ώστε, σε συντονισμό και με τις αρμόδιες Αρχές που προχωρούν το έργο της καταγραφής των ζημιών, να υπάρξει άμεση ανταπόκριση και ανακούφιση των πληγέντων.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής είχε λάβει αντίστοιχη πρωτοβουλία και το 2014 μετά τον ισχυρό σεισμό που είχε πλήξει το νησί της Κεφαλονιάς. Τότε το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε ομόφωνα αποφασίσει να διατεθούν 5 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από το αποθεματικό της Περιφέρειας.

Για την εκταμίευση του ποσού θα απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση αντίστοιχη με την περίπτωση της Κεφαλονιάς (άρθρο 57 Ν. 4456/2017).

Στη σχετική δήλωσή του, ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική Μόνο με Έργο» σημειώνει:

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους κατοίκους της Λέσβου και την οδύνη μας για την απώλεια της συνανθρώπου μας. Η Περιφέρεια Αττικής θα πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ώστε οι πληγές που άφησε ο σεισμός να επουλωθούν το συντομότερο.

»Ευτυχώς το πλεόνασμα της Περιφέρειας, απόρροια της χρηστής οικονομικής μας διαχείρισης, επιτρέπει τη διάθεση ποσών για την κάλυψη επειγουσών αναγκών, χωρίς να προκαλούνται προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού. Ελπίζουμε, εάν γίνει αποδεκτή η πρότασή μας, να μην υπάρξει η παραμικρή χρονοτριβή, όπως στην περίπτωση της Κεφαλονιάς».

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet