Μηνύματα Τ. Μαυρίδη και Α. Ασπραδάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Κοινωνία

Μηνύματα Τ. Μαυρίδη και Α. Ασπραδάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται, διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή: λίγο από τον χρόνο του και 400ml αίμα από τα 5 λίτρα που έχει.

Σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, αναφέρει:

«Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται. Γι’ αυτό το λόγο, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ’ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας και συμπολίτη μας.

»Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης διατηρεί Δημοτική Τράπεζα Αίματος, πραγματοποιώντας σε ετήσια βάση καθιερωμένες αιμοδοσίες μέσω του Νομικού Προσώπου του ΚΟΙΠΑΠ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη απευθύνω ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους όσοι προσφέρουν εθελοντικά αίμα στον Δήμο μας, αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, καθώς η προσφορά των Εθελοντών Αιμοδοτών είναι προσφορά ζωής και της αξίζει να την τιμούμε βαθιά μέσα μας κάθε ημέρα».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, σημείωσε:

«Η προσφορά αίματος καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη του Ανθρώπου για τη ζωή και τον συνάνθρωπο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Εθελοντές Αιμοδότες στον Δήμο μας. Έτσι να συνεχίσουμε, όλοι μαζί σε μια οικογένεια, με μοναδικό πάντα προορισμό τον Άνθρωπο. Αυτό άλλωστε είναι και το μέλημά μας και η φροντίδα μας στο ΚΟΙΠΑΠ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet