Οι σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας αναλύθηκαν σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική

Οι σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας αναλύθηκαν σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Πραγματοποιήθηκε στη Βίλα Κώστα στη Νέα Ερυθραία η πολιτική εκδήλωση με θέμα «Σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας», σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, όπως ενημερώνουν οι διοργανωτές της, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας,

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διαλόγου με τους πολίτες για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό του γραμματέα της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς, Στάθη Γρίβα, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του πρ. υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη, της καθηγήτριας Συνταγματικού Δικαίου Ιφιγένειας Καμτσίδου, του καθηγητή Θεολογίας Δημήτρη Μόσχου και του τ. προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Κωστή Παπαϊωάνου.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν το μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας Θανάσης Δημάκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και έκαναν παρεμβάσεις, ο μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου & Ωρωπού, κ.κ. Κύριλλος, ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως, κ.κ. Αθηναγόρας και άλλοι ιερωμένοι.

Επίσης, παρόντες ήταν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κηφισιάς Παναγιώτης Κανακάκης και Γιώργος Σκορδίλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Πέτρος Δαμιανός, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας, Μιχάλης Βερροιόπουλος και ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας, Μιχάλης Παπαυεστρατίου.

Την ευκαιρία παρεμβάσεων είχαν και αρκετοί πολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς: «Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που καταγράφηκαν, αποδείχθηκε ότι είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες  να ανοίξει στα πλαίσια της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο διάλογος για τους διακριτούς ρόλους Πολιτείας και Εκκλησίας, χωρίς προκαταλήψεις, πάντοτε με όρους ενότητας του λαού και όχι με διχασμούς, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Νίκος Φίλης».

«Η μαζική συμμετοχή των πολιτών ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των διοργανωτών και απέδειξε ότι τον ενδιαφέρον του κόσμου δεν είναι μονοσήμαντα στραμμένο σε θεματολογίες που αφορούν τη διαπραγμάτευση και έχουν στενά δημοσιονομικό περιεχόμενο» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακολούθησε μια ωραία βραδιά που διήρκησε μέχρι τις πρωινές ώρες με μεζέδες και ποτό στον όμορφο κήπο της Βίλας Κώστα στη Νέα Ερυθραία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet