Στη γιορτή για τα 30 χρόνια από το Ευρωμπάσκετ ΄87 ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Αθλητισμός

Στη γιορτή για τα 30 χρόνια από το Ευρωμπάσκετ ΄87 ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Τριάντα χρόνια συμπληρώθηκαν από το 1987 που ήχησε το «είμαστε πια πρωταθλητές, έρχονται άλλες εποχές», για την ελληνική ομάδα του Ευρωμπάσκετ ΄87, η οποία έκανε το θαύμα της, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και, όπως προέβλεψε και ο ερμηνευτής Νίκος Πορτοκάλογλου, ήλθαν… άλλες εποχές και η ομάδα αυτή πραγματικά άλλαξε την ιστορία του Ελληνικού Αθλητισμού.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 30 χρόνων από τότε η Ελληνική Ομοσπονδία Μπάσκετ διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή στο αμφιθέατρο του «Δαΐς» για να τιμήσει αυτό το τεράστιο γεγονός. Οι στιγμές ήταν πραγματικά συγκινητικές, για μια Και

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και σήμερα επικεφαλής της μεγαλύτερης αριθμητικά παράταξης της μειοψηφίας, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος στο Ευρωμπάσκετ του ΄87 ήταν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και διευθυντής των ΜΜΕ, ενός Γραφείου που βραβεύτηκε ως το κορυφαίο του κόσμου μεταξύ όλων των αθλητικών διοργανώσεων.

«Ήταν μια ομαδική δουλειά που ήλθε και έδεσε πίσω από το θαύμα της εθνικής ομάδας. Γιατί η πίεση τότε ήταν μεγάλη και γινόταν ακόμα μεγαλύτερη καθώς η εθνική μας προχωρούσε. Ήμασταν τυχεροί όσοι εργαστήκαμε σε εκείνη την ιστορική διοργάνωση» τόνισε ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και συμπλήρωσε:

«Τους περισσότερους συναδέλφους τους είδα στην εκδήλωση και τους ευχαρίστησα και πάλι από κοντά. Πέρα πάντως από το διεθνές βραβείο των καλύτερων υπηρεσιών Τύπου δημιουργήσαμε και μια άλλη παγκόσμιο πρωτιά. Από το ΣΕΦ ξεκίνησε τότε ο θεσμός της μικτής ζώνης στα ομαδικά αθλήματα, ένας θεσμός που στις ημέρες μας κάνει θραύση».

«Με το Ευρωμπάσκετ ΄87 το άθλημα απογειώθηκε. Μαζί και η πίστη ότι όλα γίνονται. Το μπάσκετ ένωσε τότε όλη την Ελλάδα. Πραγματικά ήταν μια ανάσα για την κοινωνία μας», κατέληξε ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet