Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση του κόσμου στη Στοά Καταλατράβα
Αυτοδιοίκηση

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση του κόσμου στη Στοά Καταλατράβα

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου στο συμβολικό ξεκίνημα του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων σηματοδότησε μια νέα αρχή οραματικών στόχων με αποδέκτη την ίδια την κοινωνία. Στη στοά Καλατράβα, την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2-17, περίπου 2.000 πολίτες των Βορείων Προαστίων, παρά τις σταγόνες βροχής, έδωσαν δυναμικό «παρών» στο κάλεσμα της μεγάλης γιορτής πολιτισμού, παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς και στήριξαν το μοναδικό γεγονός, που κορυφώθηκε με τη συναυλία του Γιώργου Χατζηνάσιου και 300 παιδιών από χορωδιακά τμήματα, που ταξίδεψαν με τις μελωδίες στο «Όνειρο» τους οικοδεσπότες της βραδιάς, τον δήμαρχο Αμαρουσίου, πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη και την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ και επικεφαλής του νεοσύστατου Ομίλου, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

«Η πρωτοποριακή και εμπνευσμένη διοργάνωση εκπλήρωσε στο έπακρο τον διττό της σκοπό. Το οραματικό ξεκίνημα του Ομίλου για την Unesco Β. Προαστίων συνδέθηκε, μέσα από την πολιτιστική ύλη των αισιόδοξων ηχοχρωμάτων που επιμελήθηκαν τα παιδιά, με την κορύφωση των πρωτοβουλιών του Δήμου Αμαρουσίου, να καθιερωθεί το επόμενο διάστημα ως Παγκόσμιος προορισμός Τουρισμού Υγείας, Άθλησης & Επιχειρηματικότητας», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Η κα Πατούλη, στην ομιλία της, έστειλε το δικό της ξεχωριστό μήνυμα προοπτικής και ανάπτυξης της Unesco για μια Κοινωνία χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, με ανθρωποκεντρική πρόοδο και ισχυρά αντανακλαστικά ευαισθητοποίησης σε θέματα παιδείας, επιστημών, πολιτισμού και ειλικρινούς προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Συγκεκριμένα, η κα Πατούλη τόνισε:

»Μέσα από τη δημιουργικότητα, τη σύνθεση και την καινοτομία μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον διαφορετικά.

«Συμμετέχουμε στη μεγάλη γιορτή Πολιτισμού, που συνδυάζει την κορύφωση των πρωτοβουλιών του Δήμου Αμαρουσίου για να καθιερωθεί το Μαρούσι ως Παγκόσμιος Προορισμός Τουρισμού Υγείας, Άθλησης & Επιχειρηματικότητας, με τη συμβολική αρχή των δραστηριοτήτων του Ομίλου μας σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο, με σημειολογική και ιστορική αξία. Στον χώρο που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες πριν 13 χρόνια και αποτέλεσε το μεγαλύτερο γεγονός της υφηλίου.

»Έχοντας αυτό ως παρακαταθήκη, παίρνουμε έμπνευση και διαμορφώνουμε έναν νέο τοπίο αισιοδοξίας και προοπτικής μέσα στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι. Με σεβασμό στις κοινές αξίες και στα ιδεώδη όλων των πολιτισμών, θεωρούμε χρέος μας, ως Όμιλος για την Unesco Β.Π. να μεταλαμπαδεύσουμε τους οικουμενικούς σκοπούς και στόχους που θέτει διαχρονικά η UNESCO και να συμβάλουμε στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες και ποιότητας ζωής για όλους.

»Με θεματικούς άξονες:
• την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,
• τον αμοιβαίο σεβασμό,
• την εξάλειψη των διακρίσεων και της φτώχειας,
• την πολιτιστική προαγωγή των τοπικών κοινωνιών
• αλλά και την προάσπιση της ευρύτερης κοινωνικής συνοχής,
διαμορφώνουμε ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων του Ομίλου που οραματιζόμαστε να υλοποιήσουμε στο άμεσο διάστημα».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Β.Π. απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε συμπολίτες της και ενεργούς πολίτες της κοινωνίες για να συμμετέχουν σε μια μεγάλη και συνεργατική προσπάθεια για τη βελτίωση συνθηκών ζωής για όλους, λέγοντας συγκεκριμένα:

«Θα ήθελα να απευθύνω ανοιχτό κάλεσμα, από αυτό εδώ το βήμα, σε συμπολίτες μας και ενεργούς πολίτες της κοινωνίας με:

  • Ανθρωποκεντρική φιλοσοφία.
  • Εθελοντικά αντανακλαστικά.
  • Επιστημονικά ενδιαφέροντα.
  • Κοινωνική ευαισθητοποίηση.
  • Ειλικρινή αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς στο συνάνθρωπο.

»Στόχος να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να εφαρμόσουμε ιδέες και στρατηγικές που έχουν στο επίκεντρο τον Άνθρωπο, την Επιστήμη, τον Πολιτισμό και τους Νέους, μέσα από τη συνεργασία με Φορείς:

  • Της Παιδείας (Εκπαιδευτική – Πανεπιστημιακή Κοινότητα).
  • Της Εκκλησίας.
  • Της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Της Πολιτείας.
  • Του επιχειρείν».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της και αφού ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους παρευρισκόμενους για την τιμητική του παρουσία, ανέφερε τα εξής:

«Ο νεοσύστατος Όμιλος για την Unesco Βορείων Προαστίων ξεκινάει απόψε το δικό του δημιουργικό ταξίδι ειλικρινούς προσφοράς, έχοντας συνοδοιπόρους όλους εσάς. Στο ξεκίνημα αυτό, έχοντας την στήριξη της προέδρου κας Τζιτζικώστα Αικατερίνης, που μας τιμά με την παρουσία της και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα ιδρυτικά μέλη του Ομίλου μας, επιστήμονες, επιχειρηματίες, ενεργούς συμπολίτες από το ευρύτερο φάσμα των Βορείων Προαστίων της Αττικής που πλαισίωσαν αυτή την πρωτοβουλία.

»Θεωρώ ότι αποτελεί θετική πρόκληση να συμμετέχουμε όλοι μαζί, από κάθε τομέα ενασχόλησής μας, σε αυτή τη μεγάλη παγκόσμια προσπάθεια που επιτελεί η UNESCO, υπέρ του Ανθρώπου, του Πνεύματος και του Πολιτισμού. Η πίστη σε ιδανικά και αξίες είναι το μόνο αντίδοτο στις καθημερινές δυσχερείς συνθήκες και απειλές που δεχόμαστε ως παγκόσμιοι πολίτες. Μόνο με κοινές αρχές και ιδεώδη μπορούμε να οικοδομήσουν τελικά τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε.

»Θα ήθελα να ευχαριστήσω, την καθεμία και τον καθένα προσωπικά, διότι η σημερινή, συνειδητή σας παρουσία, η αστείρευτη αγάπη με την οποία αγκαλιάσατε τη μεγάλη μας γιορτή, αναδεικνύει όλα όσα από κοινού μπορούμε να πετύχουμε για ένα καλύτερο Αύριο των παιδιών μας».

Ισχυρό μήνυμα αυτοπεποίθησης και ελπίδας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή αναγέννηση της χώρας, απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ανοίγοντας την καλλιτεχνική εκδήλωση, σηματοδοτώντας την έναρξη του οδοιπορικού για την καθιέρωση του Αμαρουσίου ως Παγκόσμιος Προορισμός Τουρισμού Υγείας, Αθλητισμού και Επιχειρείν.

«Με όραμα και σχέδιο, με επιμονή και έμπνευση, πάμε κόντρα στη μιζέρια και την απαισιοδοξία της εποχής. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν κι αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των πόλεων μας προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης» τόνισε ο κ. Πατούλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ την παρουσίαση είχε ο γνωστός παρουσιαστής Νίκος Παπαδάκης.

Συμμετείχαν:
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γ. Χατζηνάσιος.
Οι παιδικές χορωδίες: Σπύρου Λάμπρου (Διεύθυνση: Σπύρος Λάμπρου), Εθνικών Ωδείων Αμαρουσίου – Ηρακλείου (Διεύθυνση: Εύη Χλωρού), Con Anima (Διεύθυνση: Ιουλία Τζαννετουλάκου).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Αιδεσιμολογιότατος πατέρας Χρήστος Μαρούδας, εκπρόσωπος μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου και σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, Γεώργιος Τζιάλας, εκπρόσωπος κυβέρνησης, γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Βασίλειος Λεβέντης, πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων, Εμμανουήλ Κόνσολας, εκπρόσωπος προέδρου Ν.Δ., βουλευτής, Θεοδώρα Θωμοπούλου, εκπρόσωπος επικεφαλής Δημοκρατικής Συμπαράστασης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτής Πολιτικής, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, βουλευτής Ν.Δ., Σοφία Βούλτεψη, βουλευτής Ν.Δ., Αθανάσιος Μπούρας, βουλευτής Ν.Δ., Στυλιανός Καρχιμάκης, πρ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, πρ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Φωτεινή Βρύνα, περιφερειακός σύμβουλος, Γεώργιος Θωμάκος, δήμαρχος Κηφισιάς, Δημήτριος Μούρτζης, δήμαρχος Αίγινας, Γρηγόριος Σταμούλης, δήμαρχος Μεγαρέων, Κων/νος Γενάδης, εκπρόσωπος δημάρχου Περιστερίου, Αλέξανδρος Πυργιώτης, εκπρόσωπος δημάρχου Παλλήνης, Μπουρούτας, εκπρόσωπος δημάρχου Δελφών, Φώτης Τσελέπης, διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, Αικατερίνη Τζιτζικώστα, πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Μαίρη Ζηλεμένου, πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων UNESCO, Μαρία Γιαννίρη, πρόεδρος Παν/νιας Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ», Κων/νος Μόσχος, εκπρ. διοίκησης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, δ/ντής Ανάπτυξης, Δρ Κων/νος Πάντος, επιστημονικός δ/ντής ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ, πολιτευτές Ν.Δ. οι κ.κ. Γιάννης Καλλιάνος, Μαριάνθη Καφετζή, Σωτήρης Ησαΐας, Ιωάννα Γκελεστάθη, Ζωή Ράπτη, πάτερ Νικόλαος Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου, Γιώργος Σταματίου, πρόεδρος του ομίλου ΙΑΣΩ.

Επίσης, παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Λυκόβρυσης – Πεύκης: Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Κατραμάδος, Ιωάννης Ιωαννίδης, Κωνσταντίνος Μπαλδεράνος, Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Οι διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λυκόβρυσης – Πεύκης: Ιωάννης Μαρμαγγιόλης – Γενικό Λύκειο Λυκόβρυσης, Μαρία Λιμπερτού – 1ο Γυμνάσιο Πεύκης.

Οι πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης: Σταύρος Μονεμβασιώτης, πρόεδρος Α.Ο. Πεύκης, Βασίλης Μήκας, πρόεδρος Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Πεύκη», Δώρα Παππά, πρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Βορ. Προαστίων, Γιώργος Χαραλάμπου, Ναυταθλητικός Όμιλος Πεύκης Λυκόβρυσης – ΝΟΠΛ, Χαράλαμπος Μοσχόπουλος, αντιπρόεδρος Γυμναστικός Σύλλογος «ΑΡΕΙΩΝ», Βασίλης Γρυλλής – πρόεδρος Τ.Ο. Ν.Δ Πεύκης – Λυκόβρυσης, Λευτέρης Γιαννουλόπουλος, πρόεδρος Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου Πεύκης – Λυκόβρυσης «Αριστοτέλης», Νίκος Κελέκης, πρόεδρος Ένωσης Γονέων Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet