Γ. Πατούλης: Έφτασε η ώρα της κρίσης για τον κ. Σκουρλέτη
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Έφτασε η ώρα της κρίσης για τον κ. Σκουρλέτη

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε ως αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων εργαζομένων στους δήμους, αλλά και των κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, να δώσει άμεσα λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων, σε κάθε άλλη περίπτωση, όπως τονίζει, ο υπουργός θα είναι «ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την ταλαιπωρία των πολιτών».

«Έφτασε η ώρα της κρίσης για τον κ. Σκουρλέτη» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων στους Δήμους υποχρεώνουν τον κ. Σκουρλέτη και το επιτελείο του να παρουσιάσουν άμεσα, ακόμη και σήμερα, μια λύση που θα διασφαλίσει τους εργαζόμενους.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος υποστηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους δήμους και το αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στηρίζουμε τους συμβασιούχους και είμαστε δίπλα τους.

Υποστηρίζουμε, επίσης, το δικαίωμα των δήμων και των αιρετών διοικήσεων τους να αποφασίζουν οι ίδιοι, μέσα πάντοτε από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, για τον αριθμό και τις ειδικότητες των εργαζομένων που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση οι Δήμοι και οι δημότες να πληρώνουν για τις υπηρεσίες που χρειάζονται, αλλά το κεντρικό κράτος να αποφασίζει με ποιον τρόπο θα καλύπτονται οι ανάγκες αυτές. Θεωρούμε αδιανόητο ο υπουργός Εσωτερικών να αποφασίζει για το πώς θα λειτουργούν οι 325 δήμοι, κάτι που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης.

Για τον κ. Σκουρλέτη έφτασε η ώρα της κρίσης.

Ή θα δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε.

Ή θα είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι πολίτες και η καθημερινότητά τους, από τις δικαιολογημένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet