Πέθανε ο Αμερικανός φοιτητής που καταδικάστηκε στη Β. Κορέα
Κόσμος

Πέθανε ο Αμερικανός φοιτητής που καταδικάστηκε στη Β. Κορέα

Μία εβδομάδα μετά την απελευθέρωσή του από το καθεστώς της Β. Κορέας, ο 22χρονος Αμερικανός φοιτητής Ότο Γουόρνμπιερ πέθανε.

Το καθεστώς, που τον καταδίκασε με συνοπτικές διαδικασίες για την αφαίρεση πόστερ από ξενοδοχείο, τον επέστρεψε στις ΗΠΑ σε κωματώδη κατάσταση.

Οι Αμερικανοί γιατροί που τον εξέτασαν στο Οχάιο δεν έδειξαν να συμμερίζονται τα όσα είχε ισχυριστεί η Πιονγιάνγκ για τα αίτια που έριξαν τον νεαρό σε κώμα.

Η οικογένειά του δήλωσε ότι το μοιραίο επήλθε, λόγω της βάναυσης μεταχείρισης που υπέστη.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2015 ο 22χρονος ταξίδεψε ως τουρίστας με γκρουπ από το Πεκίνο στην Πιονγιάνγκ.

Συνελήφθη στις 2 Ιανουαρίου 2016 στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρησή του. Κατηγορήθηκε για εχθρική πράξη κατά του καθεστώτος.

Στις 16 Μαρτίου 2016 καταδικάστηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας. Πιστεύεται ότι έπεσε σε κώμα λίγο μετά τη δίκη.

Στις αρχές Ιουνίου 2017 αφέθηκε ελεύθερος για «ανθρωπιστικούς λόγους», όπως ανακοίνωσε το καθεστώς.

Το ταξιδιωτικό γραφείο Young Pioneer Tours με έδρα το Πεκίνο, δήλωσε ότι δεν θα εξυπηρετεί πλέον Αμερικανούς που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Βόρειο Κορέα.

«Ο τρόπος που τον μεταχειρίστηκαν ήταν αποκρουστικός και δεν πρέπει να επαναληφθεί τέτοια τραγωδία. Παρά τα συνεχή αιτήματά μας, δεν μας επέτρεψαν να τον δούμε, διαβεβαιώνοντάς μας ότι είναι καλά» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet