Συνάντηση Τ. Μαυρίδη και Γ. Τσιρώνη για τα ακίνητα του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Ποιότητα Ζωής

Συνάντηση Τ. Μαυρίδη και Γ. Τσιρώνη για τα ακίνητα του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, συναντήθηκε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, με στόχο τη διενέργεια μίας εποικοδομητικής συζήτησης για την αξιοποίηση των χώρων του υπουργείου στα εδαφικά όρια ιδιοκτησίας του Δήμου.

Ο κ. Τ. Μαυρίδης έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου με τον κ. Τσιρώνη μία σειρά από προτάσεις συνεργασίας με στόχο «την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον Δήμο, μέσω λύσεων αξιοποίησης των χώρων του υπουργείου, για τη συλλογική ωφέλεια των δημοτών και κατοίκων της Λυκόβρυσης – Πεύκης, αλλά και την προσφορά προς τους πολίτες υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, με τον υπουργό «να διάκειται θετικά στις πρωτοβουλίες του δημάρχου», όπως προστίθεται.

Η σχετική συνάντηση εργασίας, στην οποία παρευρέθηκε και ο τοπικός σύμβουλος Γιώργος Τσόλας, τέθηκαν τα εξής δύο ζητήματα, στα οποία ήδη το υπουργείο συνδράμει τις πρωτοβουλίες του Δήμου:

α) Το θέμα της οριοθέτησης του ρέματος της Πύρνας (μετά από ξεκαθάρισμα και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της περιοχής), όπου ο δήμαρχος κινείται στην κατεύθυνση της ήπιας ανάπλασης και της απόδοσής του στους πολίτες.

β) Στο ζήτημα της διατήρησης της εδαφικής έκτασης του Δάσους Πεύκης (Κατσίμπαλλη Μορέλλα, όπως είναι γνωστό) και τη «μη παραχώρηση σπιθαμής γης στους φερόμενους ιδιοκτήτες τμημάτων του Δάσους, με τη διοίκηση Μαυρίδη να υπερασπίζεται σθεναρά την προάσπιση της δασικής έκτασης του Μορέλλα, υπόθεση που βρίσκεται στην τελική ευθεία ολοκλήρωσής της».

Μάλιστα, για το δεύτερο ζήτημα ο κ. Μαυρίδης είχε τονίσει στο παρελθόν: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την πορεία ενός χρόνιου προβλήματος. Ενός προβλήματος για το οποίο τόσο εγώ προσωπικά, οι συνεργάτες μου της δημοτικής Αρχής, αλλά και οι αρμόδιες νομικές υπηρεσίες του Δήμου “σηκώσαμε τα μανίκια ψηλά” από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας και δουλέψαμε σκληρά και προωθήσαμε στον μέγιστο βαθμό τη διατήρηση της εδαφικής έκτασης του Δάσους Μορέλλα και τη μη οικοπεδοποίηση κανενός τμήματός του»

Μετά τη συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο δήμαρχος επεσήμανε: «Προωθούμε με κάθε δυνατό τρόπο την ανάπτυξη του Δήμου μας, την περαιτέρω βελτίωση των κοινωνικών παροχών στην υπηρεσία του πολίτη. Ήταν προεκλογική δέσμευσή μας και την υλοποιούμε, με δράσεις, ενέργειες και πρωτοβουλίες που ήδη έχουν φέρει απτά αποτελέσματα και έτσι θα συνεχίσουμε, με χρηστή δημοτική διακυβέρνηση και διαχείριση και με τη δημιουργία δομών και υποδομών που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα στη Λυκόβρυση – Πεύκη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet