Η Ορχήστρα Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου στο Φεστιβάλ Fimu
Πολιτισμός

Η Ορχήστρα Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου στο Φεστιβάλ Fimu

Στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής FIMU, που διεξήχθη στο γραφικό Μπελφόρ της Βόρειας Γαλλίας, συμμετείχε η ορχήστρα Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, χαρίζοντας αξέχαστες μουσικές βραδιές στους χιλιάδες επισκέπτες με τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκι, Β. Τσιτσάνη, Γ. Ζαμπέτα, Μ. Χιώτη και άλλων μεγάλων Ελλήνων μουσικοσυνθετών, ενώ ερμήνευσε και παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας.

Η εξαιρετική παρουσία της Ορχήστρας Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου απέσπασε το θερμό χειροκρότημα και τις θετικότατες εντυπώσεις των παριστάμενων στις συναυλίες που έδωσε, γεγονός για το οποίο έλαβε τα θερμά συγχαρητήρια των διοργανωτών.

Η συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου στο Διεθνές Φεστιβάλ FIMU εντάσσεται στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τον Μητροπολιτικό Δήμο του Μπελφόρ, και ειδικότερα με την αδελφοποιημένη πόλη Tilleul, η οποία ανήκει στον Μητροπολιτικό Δήμο. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια σημαντικές ανταλλαγές επισκέψεων εκπροσώπων των δύο πλευρών, καθώς και ανταλλαγές πολιτισμού και τεχνογνωσίας σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την αντιπροσωπεία του Δήμου Αμαρουσίου στο Διεθνές Φεστιβάλ συνόδευσε, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο, Γιώργο Πατούλη, η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων, Ρένα Χαλιώτη.

Κατά την παραμονή της στο Μπελφόρ η κα Χαλιώτη μετέφερε τον εγκάρδιο χαιρετισμό  του δημάρχου Αμαρουσίου σε σειρά επαφών που είχε με τον δήμαρχο της πόλης Damien Meslot, την αντιδήμαρχο Delphine Mentre, καθώς και με τον Έλληνα ομογενή από την Κεφαλλονιά αντιδήμαρχο Μιλτιάδη Κωσταντακάτο.

Όπως τους ανέφερε, προσωπική βούληση του δημάρχου Γ. Πατούλη είναι να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί η εποικοδομητική συνεργασία των δύο Δήμων, καθώς και να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως ο τομέας του ιατρικού τουρισμού. Στόχος της δημοτικής Αρχής -σημείωσε- είναι να καθιερωθεί το Μαρούσι σε Παγκόσμιο Κέντρο Τουρισμού Υγείας, Άθλησης και Επιχειρηματικότητας.

Η διοίκηση του Μητροπολιτικού Δήμου του Μπλεφόρ αγκάλιασε με μεγάλο ενδιαφέρον τη νέα αναπτυξιακή πρωτοβουλία και πρόταση εξωστρέφειας του κου Πατούλη, όπως τους την ανέπτυξε η κα Χαλιώτη και δήλωσαν την απόφασή τους να συμμετάσχουν ουσιαστικά και να στηρίξουν τη νέα αυτή πρωτοβουλία. Για τον σκοπό αυτό, όπως ανέφεραν, στο αμέσως χρονικά διάστημα ο δήμαρχος Damien Meslot με αντιπροσωπεία του Δήμου θα επισκεφθεί το Μαρούσι, προκειμένου να συναντηθεί με τον δήμαρχο Αμαρουσίου.

Παράλληλα συζητήθηκε η συνεργασία των Δημοτικών Ωδείων για την προώθηση της μουσικής παιδείας στη νεολαία.

Υπό τη γενική επιμέλεια της διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου Φωτεινής Κοσκόρου και με τη συνοδεία της Ορχήστρας των Καθηγητών η υψίφωνος καθηγήτρια Μονωδίας Χριστίνα Σπηλιακοπούλου ερμήνευσε τραγούδια στα γαλλικά και στα ελληνικά, που συγκίνησε τους Γάλλους που σιγοτραγούδησαν μαζί της. Επίσης, μεγάλες επιτυχίες του λαϊκού πενταγράμμου ερμήνευσαν ο Μιχάλης Λάμπρου και ο Φίλιππος Πασσαλίδης.

Την ελληνική μουσική αντιπροσωπεία αποτελούσαν επίσης: Μιχάλης Κουμουτσάκος (πιάνο), Μαρίνος Γαλατσινός (κλαρινέτο), Βασίλης Κωστέας (drums), Γιώργος Βόλης (βιολί και μπάσο), Φίλιππος Πασσαλίδης (κιθάρα), Αλέξανδρος Μαντάς (μπουζούκι), ενώ στο ακορντεόν συνόδευσε η κα Φωτεινή Κοσκόρου.

Προσκεκλημένος του αντιδημάρχου κ. Κωνσταντακάτου, λόγω της παλαιάς φιλίας που τους συνδέει ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Σωρού και Λάκκα Κόττου «Άγιος Ελευθέριος» Αθανάσιος Νησιώτης, ο οποίος παραβρέθηκε στις συναυλίες της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet