Την παράδοση της χώρας μας «ζωντάνεψαν» 300 χορευτές στο Μαρούσι
Πολιτισμός

Την παράδοση της χώρας μας «ζωντάνεψαν» 300 χορευτές στο Μαρούσι

Με παραδοσιακούς ήχους, χρώμα και χορούς πλημμύρισε το Δημοτικό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», όπου διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία η γιορτή παραδοσιακών χορών του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου, το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017.

Παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση λόγω της έντονης βροχόπτωσης μεταφέρθηκε στο Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», από το Αμαλίειο Θέατρο που είχε αρχικά προγραμματισθεί, εκατοντάδες πολίτες απόλαυσαν ένα παραδοσιακό μουσικό και χορευτικό υπερθέαμα.

300 χορευτές / τριες κάθε ηλικίας με παραδοσιακές φορεσιές, χόρεψαν χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε συνεχάρη τους χορευτές για την αγάπη τους στους παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας την οποία μοιράστηκαν με το κοινό και ευχαρίστησε τους πολίτες για την παρουσία τους στην εξαιρετική αυτή πολιτιστική εκδήλωση.

«Στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε τα τμήματα των παραδοσιακών χορών του Δήμου μας. Διατηρώντας και προάγοντας τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας ενισχύουμε τον πολιτισμό μας, προασπίζουμε τις ρίζες μας και δυναμώνουμε το ελληνισμό» τόνισε  κ. Πατούλης.

Στην παραδοσιακή ορχήστρα συμμετείχαν: Στο τραγούδι, ο Γιάννης Κατσής και η Εύη Μωραΐτη, στο λαούτο, ο Ηλίας Μαυρίκης, στο κλαρίνο, ο Αντώνης Καλιούρης, στα κρουστά, ο Γιάννης Ζευγίτης, στη τσαμπούνα, ο Νίκος Τσαντάνης και στο βιολί, ο Γιώργος Κώτσικας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού, Σπύρος Σταθούλης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νικόλαος Πέππας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Σμυρνής και Πέτρος Κόνιαρης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet