Μ. Σταυράκη: Αργά αντανακλαστικά της διοίκησης Μαυρίδη και για τους συμβασιούχους
Πολιτική

Μ. Σταυράκη: Αργά αντανακλαστικά της διοίκησης Μαυρίδη και για τους συμβασιούχους

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, σε μήνυμα συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους συμβασιούχους του Δήμου, απαιτεί από τη διοίκηση του Δήμου να τεθεί στα προ ημερησίας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η ψήφιση ψηφίσματος για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

«Ο αγώνας κάθε εργαζόμενου για μόνιμη και σταθερή εργασία είναι δίκαιος και δημοκρατικός και πέραν κάθε κομματικής και ιδεολογικής προέλευσης. Κανένας δεν πρέπει να παίζει στις μέρες μας με το δικαίωμα της εργασίας, γνωρίζοντας τα προβλήματα που μπορεί να επιφέρει σε κοινωνικό, οικογενειακό και οικονομικό επίπεδο. Οι εργαζόμενοι κάθε Δήμου, τακτικό και έκτακτο προσωπικό -συμβασιούχοι και μη- είναι άνθρωποι της προσφοράς και συμβάλλουν στη ομαλή λειτουργία των δομών, στην ποιότητα ζωής των δημοτών και στην κοινωνική συνοχή», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η σύμβουλος και προσθέτει:

«Η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκη, ως συνήθης παθητικός θεατής των εξελίξεων, εξακολουθεί να ολιγωρεί, εμφαντικά αυτή τη φορά, μπροστά σε ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα με εθνικές προεκτάσεις. Χωρίς σχέδιο και κοινωνικά αντανακλαστικά, αγνοεί υποκριτικά το θέμα υπεράσπισης των συμβασιούχων, μην έχοντας προβεί, ήδη, σε έκτακτο μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο για τους συμβασιούχους που κινδυνεύουν, σε σύγκριση με άλλους Δήμους που το θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα.

»Εκφράζοντας την επιτακτική ανάγκη να τεθεί έστω και στα προ ημερησίας διάταξης θέματα, στην αποψινή συνεδρίαση, ψήφισμα μονιμοποίησης και συμπαράστασης των δεκάδων συμβασιούχων του Δήμου μας, ευελπιστώ ότι οι διοικούντες του Δήμου θα δείξουν σοβαρότητα και θ’ αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η διοίκηση του Δήμου, αν και όφειλε να προβλέψει τις ραγδαίες εξελίξεις και να προνοήσει, έστω και καθυστερημένα, ας δείξει υπεύθυνη στάση, πράττοντας τα δέοντα για τις οικογένειες των εργαζομένων.

»Οι διοικήσεις των Δήμων οφείλουν να πάρουν έμπρακτα μέτρα στήριξης της εργασίας, έχοντας ομόφωνα ψηφίσματα των Δημοτικών τους Συμβουλίων, ενωμένες στον κορμό της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Έχουμε χρέος, όσοι υπηρετούμε τον εγγύτερο στον πολίτη θεσμό, να δώσουμε ηχηρές απαντήσεις σε όσους πλήττουν ή θέλουν να πλήξουν την εργασιακή ειρήνη».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα κατατεθεί προτεινόμενο ψήφισμα, το οποίο και προσυπογράφει η κα Μ. Πατούλη-Σταυράκη και το οποίο προέκυψε «μετά από παραγωγικό διάλογο με συνάδελφους αυτοδιοικητικούς του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, για την έμπρακτη στήριξη της εργασίας στον τόπο μας», όπως τονίζεται σχετικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet