Στο πλευρό των συμβασιούχων η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση
Πολιτική

Στο πλευρό των συμβασιούχων η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση

Σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, Βασίλης Καραβάκος, επισκέφθηκε το (υπό κατάληψη των εργαζομένων) αμαξοστάσιο του Δήμου, μαζί με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Ρεντζή, για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των συμβασιούχων.

Εκφράζοντας τη συμπαράστασή της προς τους εργαζομένους η παράταξη καλεί τη δημοτική Αρχή Μεταμόρφωσης να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να «επιβεβαιώσει ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ως τέτοιοι εργαζόμενοι πρέπει να αντιμετωπιστούν», όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Όπως είναι γνωστό, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων κινδυνεύουν με άμεση απομάκρυνση από την εργασία τους και με απώλεια δεδουλευμένων. Μια τέτοια εξέλιξη είναι σαφώς αρνητική για τα συμφέροντα του Δήμου, αφού θα αποδυναμωθεί δραματικά, στην περίοδο μάλιστα του καλοκαιριού, η υπηρεσία καθαριότητας των Δήμων.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο εκφράσαμε την κατηγορηματική θέση ενάντια στην απομάκρυνση των συμβασιούχων και υπέρ της διατήρησής τους στις θέσεις τους. Η θέση μας είναι σε άμεση συνάφεια με την επίμονη προτροπή τον τελευταίο χρόνο προς τη δημοτική Αρχή να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα που δόθηκε το 2016 για κατ΄ εξαίρεση (από τους περιορισμούς των μνημονίων) προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, κάτι που η δημοτική Αρχή αρνείται να πράξει, παρά τις «φιλεργατικές» κορώνες που εκτοξεύει.

Η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της καθαριότητας και κατ΄ επέκταση η προστασία του συμφέροντος (οικονομικού και περιβαλλοντικού) των κατοίκων της Μεταμόρφωσης είναι προτεραιότητα για τη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση.

Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση καλεί τη δημοτική αρχή του κ. Καρπέτα να ευθυγραμμιστεί με την πλειοψηφία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να επιβεβαιώσει ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ως τέτοιοι εργαζόμενοι πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet