Ξεκίνησαν οι εγγραφές μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Ξεκίνησαν οι εγγραφές μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Τους ενδιαφερόμενους μαθητές να εγγραφούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο προσκαλεί το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Ταυτόχρονα, το ΚΟΙΠΑΠ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση εθελοντισμού και εκπαιδευτικής αλληλεγγύης σε όσους καθηγητές μπορούν να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στηρίζοντας το Κοινωνικό Φροντιστήριο και τους μαθητές των οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2017, αναφέροντας την ειδικότητά τους και τα μαθήματα που επιθυμούν να διδάξουν.

Πληροφορίες στο ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ (Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη) στους αριθμούς τηλεφώνου 213 2051745 και 2051746. Για περισσότερες πληροφορίες μαθητές, γονείς και εθελοντές εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθυνθούν και στη διεύθυνση: Αγίας Βαρβάρας 25, στο παλαιό δημαρχείο της Λυκόβρυσης – 1ος όροφος από τις 10:00 έως τις 13:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Όπως επισημαίνει σχετικά ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης: «Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και το Νομικό του Πρόσωπο ΚΟΙΠΑΠ στο πλαίσιο της κοινωνικής τους πολιτικής μέσα στον κυκεώνα της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, λειτουργούν Κοινωνικό Φροντιστήριο για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τις δοκιμαζόμενες σήμερα οικογένειες ώστε τα παιδιά τους να έχουν ίσες ευκαιρίες. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει καταστεί ήδη τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του, θεσμός στον Δήμο μας, με σημαντικές επιδόσεις πετυχαίνοντας την εισαγωγή τους στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα πολλών μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Σε αυτή την προσπάθειά μας προσκαλούμε και τους εκπαιδευτικούς να συνδράμουν στηρίζοντας τους οικονομικά αδύναμους μαθητές των συμπολιτών μας. Θερμό ευχαριστώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς που με πολλή αγάπη και μεγάλη αλληλεγγύη ανταποκρίνονται κάθε χρόνο στο κάλεσμά μας, δείχνοντας ότι όπου “περισσεύει” το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο κάθε δυσκολία είναι πολύ πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, τονίζει: «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έφτασε εκείνη η στιγμή του χρόνου που ετοιμαζόμαστε για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της επόμενης σχολικής χρονιάς. Η λειτουργία του θεσμού τα τελευταία χρόνια στον Δήμο μας, απέδειξε ότι η κοινωνία της Λυκόβρυσης – Πεύκης διαθέτει αντανακλαστικά αγάπης και αναχώματα αλληλεγγύης στις οικονομικές δυσκολίες, απέδειξε ότι ο εθελοντισμός και η αγάπη για τα παιδιά φωλιάζει στις καρδιές των εκπαιδευτικών μας, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς και τους προσκαλούμε με την ίδια αγάπη να στηρίξουν και πάλι τους μαθητές των οικονομικά αδύναμων οικογενειών στο πλαίσιο μίας παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης που έχει κατά κανόνα πλήξει την πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet