Συνεχίζονται οι επεμβάσεις κατά των κουνουπιών στον Δήμο Κηφισιάς
Ποιότητα Ζωής

Συνεχίζονται οι επεμβάσεις κατά των κουνουπιών στον Δήμο Κηφισιάς

Συνεχίζονται οι επεμβάσεις για τα κουνούπια στον Δήμο Κηφισιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος απεντόμωσης – καταπολέμησής τους, σε χώρους ευθύνης του Δήμου.

Οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται, όπως ενημερώνει ο Δήμος, με εγκεκριμένα σκευάσματα από το αρμόδιο υπουργείο στο αστικό και στο περιαστικό περιβάλλον του Δήμου, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Τα σημεία στα οποία έχει γίνει επέμβαση του αρμόδιου συνεργείου είναι σε φρεάτια οδών, σε πάρκα, πλατείες, καθώς και σε ρέματα και αμπολές. Η δράση αυτή του Δήμου Κηφισιάς γίνεται προσθετικά με τις αντίστοιχες δράσεις της Περιφέρειας Αττικής που είναι αρμόδια για τους ψεκασμούς των ρεμάτων.

Σχετικά με την προνυφοκτονία ο Δήμος Κηφισιάς σημειώνει:

«Η πλέον αποτελεσματική και περιβαλλοντικά συμβατή μέθοδος καταπολέμησης κουνουπιών είναι η προνυμφοκτονία. Η φιλοσοφία της στηρίζεται στον συνεχή εντοπισμό, οριοθέτηση και αξιολόγηση των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών, μέσα στο σύνολο των εν δυνάμει βιοτόπων τους, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κηφισιάς. Η υδρόβια φάση των κουνουπιών η πλέον κατάλληλη για την καταπολέμησή τους, επειδή μπορεί κανείς να τα βρει συγκεντρωμένα σε μεγάλους αριθμούς.

»Η προνυμφοκτονία θεωρείται αυτή τη στιγμή, διεθνώς, ως η πλέον αποτελεσματική μέθοδος, εξασφαλίζοντας ταχεία και μαζική αντιμετώπιση με δυνατότητα παρέμβασης στην ελάχιστη δυνατή επιφάνεια, δυνατότητα χρήσης επιλεκτικών σκευασμάτων και τέλος δυνατότητα χρήσης της ελάχιστης δυνατής συγκέντρωσης του σκευάσματος. Για το λόγο αυτό η αντιμετώπιση των προνυμφών των κουνουπιών με βιοκτόνα θα πρέπει να εφαρμόζεται εγκαίρως (αμέσως μετά την εμφάνιση των πρώτων προνυμφών) στις υδάτινες εστίες ανάπτυξής τους, ώστε να καταπολεμηθεί η πρώτη γενεά των κουνουπιών.

»Δηλαδή η αντιμετώπιση των εντόμων στο στάδιο της προνύμφης με ταμπλέτα προνυμφοκτονίας ή κοκκώδες σκεύασα σε εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών όπως στα φρεάτια όμβριων και σε μεγάλους χώρους πρασίνου όπου εντοπίζονται στάσιμα νερά».

Οι επεμβάσεις με σκοπό την προνυμφοκτονία πραγματοποιούνται και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κηφισιάς (Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη) ως εξής:

Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς: Δαρειώτου, Γαλήνης, Μυτιλήνης, Μενάνδρου, Ζεφύρου, Φιλοσόφου, Ροδάνθης, Μαυρομιχάλη, Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας, Λεβιδίου, Ελαιών, Ρόδου, Έσπερου και Αριστείδου, Πεντέλης, Κονίστης, Άρτης, Αγίας Κυριακής, Μαρίνου Αντύπα, Δειράδων, Αγρινίου, Δοϊράνης, Στρυμόνος, Κυριαζή, Φιλίππου Β, Ολύμπου, Όθωνος, Κυνηγών, Φραγκοπούλου.

Δημοτική Ενότητα Ν. Ερυθραίας & Δημοτική Ενότητα Εκάλης: Ελ. Βενιζέλου, Ρίτσου, Ρόδων, Κ. Βάρναλη, Τατοΐου, Παλλάδος, Σεβδικίου, Εθν. Αντιστάσεως, Διονύσου, Κονίστης, Καστρίτσας, Πάρνηθος, Παπαφλέσσα, Δαβάκη, Πευκών, Σεφέρη, Περγάμου, Δάφνης, Αγ. Μαύρας, Πλ. 28ης Οκτωβρίου, Ισμήνης, Χαλκηδόνος, Λ. Θησέως, Καλλιθέας, Ρόδου, Πεντέλης, Θέτιδος, Ανδρούτσου, Κέδρων, Αγ. Γερασίμου.

Οι επεμβάσεις γίνονται κάθε 15 ημέρες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet