Συμμαχία Πολιτών: «Αδιαφορία» Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης για την πυροπροστασία
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: «Αδιαφορία» Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης για την πυροπροστασία

Θέμα πυροπροστασίας στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης θέτει η παράταξη Συμμαχία Πολιτών, καθώς όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της, διαπίστωσε, μετά από επίσκεψη στις γειτονιές του Δήμου, ότι υπάρχουν χώροι που δεν έχουν αποψιλωθεί από ξερά χόρτα.

Παράλληλα, η Συμμαχία Πολιτών κάνει λόγο για «αγωνία» των κατοίκων για το θέμα, καθώς και για «αδιαφορία» από πλευράς Δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Το θέμα της πυροπροστασίας και η αγωνία των κατοίκων για την αδιαφορία του Δήμου
Τι έδειξε μια επίσκεψή μας στις γειτονιές

Το θέμα της πολιτικής προστασίας και ιδιαιτέρως της πυροπροστασίας του Δήμου μας είναι πολύ σοβαρό. Για τον λόγο αυτό το αντιμετωπίζουμε πάντα σε πνεύμα συνεννόησης και σε χαμηλούς τόνους. Κι ενώ εμείς αν και παράταξη της αντιπολίτευσης προσπαθούμε με διάλογο και με προτάσεις να βοηθήσουμε, από την άλλη πλευρά η διοίκηση του Δήμου όχι μόνο παρουσιάζεται χωρίς πρόγραμμα και χωρίς οργάνωση, αλλά προσπαθεί να καλύψει τα λάθη της με αλαζονεία και επικοινωνιακές κορώνες. Έτσι φθάσαμε στα τέλη Ιουνίου κι ακόμα δεν έχουν καθαριστεί από τα ξερά χόρτα όχι μόνο τα δάση, αλλά ούτε και τμήματα της πόλης που βρίσκονται κοντά σε σπίτια.

Η ομάδα περιβάλλοντος της Συμμαχίας Πολιτών, της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης, έκανε την Κυριακή, με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, επίσκεψη σε γειτονιές της πόλης όπου συνάντησε κατοίκους οι οποίοι εμφανώς απογοητευμένοι από την αδιαφορία της δημοτικής Αρχής, έκαναν έκκληση για να επέμβει ο Δήμος. «Παλαιότερα επί δημαρχίας του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου είχαν, έως τα τέλη Μαΐου, καθαριστεί όλοι οι επικίνδυνοι χώροι. Τώρα είμαστε στα τέλη Ιουνίου κι ακόμα δεν έχουν καθαριστεί ούτε τα δάση. Τι περιμένουν άραγε;» ρωτούσαν.

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης τόνισε ότι στο θέμα αυτό, όπως και σε πολλά άλλα προσπαθεί μαζί με τα στελέχη της παράταξης να βοηθήσει τη διοίκηση, όμως δεν βρίσκουν ανταπόκριση και τα πράγματα πηγαίνουν προς τα πίσω.

«Ο Δήμος μας δυστυχώς δεν δείχνει το ενδιαφέρον που πρέπει σε ένα τόσο μεγάλο θέμα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί. Το κράτος έχει ενισχύσει κι εφέτος, όπως κάνει κάθε χρόνο, με 30.000 τον Δήμο μας, αλλά ακόμα δεν έχουν προσληφθεί ούτε οι έκτακτοι δασοφύλακες. Για να μην μιλήσουμε για τον μη έγκαιρο καθαρισμό των δασικών εκτάσεων και των δημοσίων οικοπέδων» τόνισε.

Και κατέληξε: «Ο κύριος Μαυρίδης και οι στενοί του συνεργάτες δεν θα πρέπει να παίζουν ούτε με την ασφάλεια των κατοίκων, ούτε με την προστασία των δασών. Και να μην εκμεταλλεύονται την καλή διάθεση που δείχνουμε για το συμφέρον της πόλης μας. Η υπομονή όλων εξαντλείται».

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η παράταξη, η πρώτη φωτογραφία (αριστερά) είναι από το δάσος Κάσδαγλη στα σύνορα Πεύκης –Λυκόβρυσης και η δεύτερη φωτογραφία είναι από το Ηλιακό Χωριό στην πλευρά του οικισμού Λέων Μελάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet