Μαζική συμμετοχή πολιτών στη Γιορτή του Κλήδονα στη Λυκόβρυση
Κοινωνία

Μαζική συμμετοχή πολιτών στη Γιορτή του Κλήδονα στη Λυκόβρυση

Πραγματοποιήθηκε και φέτος, με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πολιτών, η γιορτή του Αι Γιαννιού του Κλήδονα που διοργάνωσε η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης.

Φέτος, όπως σημειώνει η Κίνηση, η κοσμοσυρροή ήταν τέτοια που ο μεγάλος χώρος του Γυμνασίου Λυκόβρυσης αποδείχθηκε «πολύ μικρός», καθώς, όπως τονίζει, «με συντηρητικές εκτιμήσεις οι πολίτες που συμμετείχαν στη γιορτή ήταν πάνω από 2.000».

Η λαϊκή αυτή γιορτή των πολιτών πού οργανώνει για 18ο χρόνο η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης καθιερώθηκε για την πόλη σαν ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός.

Φέτος η γιορτή ήταν αφιερωμένη στην αλληλεγγύη των πολιτών με παράλληλα στήριξη των δομών της στην πόλη.

Οι φωτιές άναψαν από νωρίς για να κάψουν τα μαγιάτικα στεφάνια, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να πηδήξουν για μια ακόμα χρονιά πάνω από αυτές.

Τα δύο χορευτικά της Κίνησης Πολιτών, μικρών και μεγάλων, χόρεψαν χορούς από τη Μακεδονία. Στη συνέχεια ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής και πολίτης του Δήμου Μάκης Χριστοδουλόπουλος απογείωσε το κέφι της γιορτής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Για τον γνωστό καλλιτέχνη μίλησε ο δημοσιογράφος κ. Ελληνιάδης και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κίνησης κ. Παπαδιαμάντης του απέδωσε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην ελληνική λαϊκή μουσική. Ο πρόεδρος του συλλόγου τόνισε ότι η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης θα συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 19 χρόνια για αναβάθμιση της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης.

«Και του χρόνου!» εύχεται μέσω ανακοίνωσής της η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης, σημειώνοντας, επίσης, ότι «οι φωτιές του Κλήδονα έσβησαν, αλλά θα παραμείνει μέσα μας αναμμένο το πνεύμα της φετινής γιορτής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet