Α. Γκιζιώτης: 7 λόγοι που θέτουν σε κίνδυνο την πυρασφάλεια σε Υμηττό & Αγ. Παρασκευή
Κοινωνία

Α. Γκιζιώτης: 7 λόγοι που θέτουν σε κίνδυνο την πυρασφάλεια σε Υμηττό & Αγ. Παρασκευή

Σοβαρότατες ανησυχίες, δύο μήνες από την έναρξη της περιόδου πυροπροστασίας, εκφράζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Παρασκευής. Ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης, ο οποίος έχει θέσει κατ’ επανάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα πυρασφάλειας, επανέρχεται, δημοσιοποιώντας 7 λόγους που τον κάνουν ν’ ανησυχεί για την περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, θεωρώντας ότι οι ευθύνες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και της διοίκησης του Δήμου, είναι σοβαρότατες.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, η οποία συνοδεύεται και από αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, ο κ. Γκιζιώτης επισημαίνει:

Είναι μια από τις πιο δύσκολες χρονιές για την προστασία του Υμηττού και της πόλης από το ενδεχόμενο πυρκαγιών. Η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα πυρόσβεσης, με ευθύνη της κυβέρνησης, δημιουργούν ένα επισφαλές περιβάλλον. Στον Δήμο μας  δεν έχουν επιλεγεί ακόμα οι εποχιακοί φύλακες της Πολιτικής Προστασίας, χρόνια τώρα δεν έγινε καμιά ουσιαστική προσπάθεια για τη δημιουργία εθελοντικής ομάδας, όπως έχουν σχεδόν όλοι οι άλλοι Δήμοι. Η συγκρότηση του Συντονιστικού (ΣΤΟ) από μόνη της δεν εξασφαλίζει κάτι. Η δημοτική Αρχή φέρνει το θέμα για συζήτηση τουλάχιστον 2 μήνες καθυστερημένα.

Υπάρχουν επιπλέον σοβαρές επισημάνσεις.

(πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος)

1. Δεν εφαρμόστηκε ποτέ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κλείνει η πόρτα στην είσοδο του πάρκου Γραβιάς, κρίσιμο σημείο που έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ του καφέ OPOUS, ενώ παραμένει ακαθάριστα (φώτο 1, 2).

Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 2

2. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αδιαφορεί εντελώς, τόσο στην μεγάλη έκταση στην οδό Νεαπόλεως  (το πλέον αδύναμο σημείο της πόλης, φώτο 3, 4), όσο και στο κτήριο της οδού Τερψιθέας (φώτο 5).

Φωτογραφία 3
Φωτογραφία 4
Φωτογραφία 5

3. Η ίδια εικόνα στην έξοδο του κόμβου απέναντι από το Γαλλικό Κολλέγιο, στις οδούς Τρικάλων, Μεγαλόχαρης… (φώτο 6)

Φωτογραφία 6

4. Δεκάδες οικόπεδα ιδιωτών μέσα στα ξερά χόρτα. Αμφίβολο αν έχουν ειδοποιηθεί οι ιδιοκτήτες για την ευθύνη τους. Σίγουρο ότι κάποια που καθαρίστηκαν από τον Δήμο… δεν πλήρωσαν (φώτο 7 Μπέλμπας, φώτο 8 Παπαρηγοπούλου)

Φωτογραφία 7
Φωτογραφία 8

5. Τα οικόπεδα ιδιοκτησίας Δήμου είναι σε απαράδεκτη κατάσταση (φώτο 9 στη Λουκή Ακρίτα), αλλά και οι μεγάλες εκτάσεις που περιμένουν την ανάπλαση… (23 στρέμματα στα Πευκάκια, φώτο 10, πάρκο Σταύρος Κώτσης, φώτο 11)

Φωτογραφία 9
Φωτογραφία 10
Φωτογραφία 11

6. Στα όρια του Δήμου μας, στο νταμάρι του Τσακού, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού έχει μετατρέψει μια μεγάλη έκταση σε παράνομη χωματερή, όπου εκτός από τη ρύπανση και τα τρωκτικά, έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά τουλάχιστον δύο φορές τα τελευταία χρόνια (φώτο 12). Το θέμα το έχουμε θέσει πολλές φορές και η δημοτική Αρχή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει… 

Φωτογραφία 12

7. Όλοι οι φορείς που τους έχει δοθεί έκταση στον Υμηττό, στρατόπεδα, «Δημόκριτος», Κολλέγιο, υπουργείο, οφείλουν να έχουν τα μέσα προστασίας, την ευθύνη της φύλαξης και τις απαραίτητες υποδομές. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά…                                                                                 

Έχουμε χρέος  όλοι, από τη θέση του ο καθένας, ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Το μεγαλύτερο, ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο της πόλης μας είναι ο Υμηττός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet