Παίζονται… καθυστερήσεις στο θέμα των εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης
Πολιτική

Παίζονται… καθυστερήσεις στο θέμα των εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης

Στο… μέλλον κι εφ’ όσον η μειοψηφία φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης, θα συζητήσει το Σώμα το σημαντικό ζήτημα που έχει ανακύψει με την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ στους εργαζόμενους του Δήμου.

Αυτό ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευαγγελία Μπουσίου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έγινε, προ της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2017. Είχαν προηγηθεί πιεστικά αιτήματα τόσο από την πλευρά της μειοψηφίας, όσο και των εκπροσώπων των εργαζομένων που παρίσταντο στην αίθουσα, να τοποθετηθούν επί του θέματος όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, «ένας προς ένας», όπως είπε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Μελισσίων – Πεντέλης – Νέας Πεντέλης, Βασιλική Κοντάρα, προσθέτοντας ότι «δεν ήρθαμε εδώ για βόλτα, αλλά για να σας ακούσουμε». 

Ωστόσο, η πρόεδρος δεν άφησε κανένα περιθώριο για κάτι τέτοιο, καθώς -όπως είπε- δεν προβλεπόταν από τη διαδικασία, ενώ «κάρφωσε» αρκετές φορές τους εκπροσώπους της μειοψηφίας, υποστηρίζονταν ότι «εάν ενδιαφέρονταν να συζητηθεί το θέμα, είχαν όλο τον χρόνο να το θέσουν εγγράφως στο προεδρείο».

Επί της ουσίας…

Έστω κι έτσι, πάντως, υπήρξαν κάποιες σύντομες τοποθετήσεις από τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των δύο εκ των τριών επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας (σ.σ.: ο κ. Σπύρος Κωνσταντάς, από τη Λαϊκή Συσπείρωση, δεν παρίστατο στη συνεδρίαση), οι οποίες ωστόσο δεν… κόμισαν σημαντικά νέα σε ότι αφορά την εξέλιξη του θέματος.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης επέμεινε στη θέση του ότι επιδιώκει να πάρουν τα χρήματα οι εργαζόμενοι, αλλά με νομοθετικό τρόπο που θα τους δικαιώνει, ξεκαθαρίζοντας προς τους εργαζόμενους ότι «με πολιτικές αποφάσεις λεφτά δεν παίρνετε». Παράλληλα, επέκρινε την πρόσφατη απόφαση των εργαζομένων να εμποδίζουν τη σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα αποφάσιζε για τη νομική εκπροσώπηση του Δήμου στον Άρειο Πάγο, όπου θα κατατίθετο αίτηση αναίρεσης κατά της δικαστικής απόφασης που επιδίκαζε την καταβολή του επιδόματος. Πάντως, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα πληρωθούν, «είτε από τον Δήμο, είτε από την κυβέρνηση», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Νατάσσα Κοσμοπούλου

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμπολιτεία, Νατάσσα Κοσμοπούλου, υποστήριξε ότι υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη που επιτρέπει στην Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο ν’ αποφασίσουν για την καταβολή του επιδόματος, χωρίς καμία κύρωση, και προανήγγειλε ότι η παράταξή της θα φέρει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση για να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα. Όπως είπε το «να πέσουν κάποια χρήματα σε ένα σπίτι δεν συνιστά πολιτική εκμετάλλευση», προσθέτοντας ότι η Συμπολιτεία δεν έχει καμιά διάθεση πολιτικής αντιπαράθεσης με τη διοίκηση για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά αγωνιά για την επίλυσή του.

Αντώνης Φειδοπιάστης

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πεντέλη εν Δράσει, Αντώνης Φειδοπιάστης, μίλησε για γεγονότα «που δεν τιμούν κανένα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο», πρόσθεσε ότι ουδείς έχει δικαίωμα «να παίζει με ανθρώπινες ψυχές», προσθέτοντας ότι το Δ.Σ. μπορεί κοινή συναινέσει να πάρει λάβει τη σχετική απόφαση. «Όλα τ’ άλλα είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», κατέληξε ο κ. Φειδοπιάστης.

Τελικώς, η αίσθηση που έμεινε είναι ότι, με πρωτοβουλία των παρατάξεων της μειοψηφίας, το ζήτημα θ’ απασχολήσει εκ νέου το Σώμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet