Μ. Καρπέτας: Ο Δήμος προσπαθεί ν’ αποτρέψει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία
Κοινωνία

Μ. Καρπέτας: Ο Δήμος προσπαθεί ν’ αποτρέψει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης προσπαθεί «με νύχια και με δόντια», όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Μιλτιάδης Καρπέτας, να αποτρέψει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία που προκύπτουν από τη μη αποκομιδή σκουπιδιών λόγω των κινητοποιήσεων συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα δήμων.

Ο δήμαρχος σε ανακοίνωσή του τονίζει προς τους πολίτες ότι οι δήμοι δεν ευθύνονται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αλλά υφίστανται τις συνέπειες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου:

Ο Δήμος μας,  όπως άλλωστε ολόκληρη η χώρα, έχει κατακλυσθεί από τεράστιους όγκους σκουπιδιών.

Πρόκειται για ένα αποκλειστικά κυβερνητικό κατόρθωμα, με αυτουργούς τους υπουργούς κ.κ. Γ. Κατρούγκαλο, Χρ. Βερναρδάκη και Παν. Σκουρλέτη. Είναι εκπληκτικό πώς κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό πρόβλημα, πραγματικά εκ του μηδενός, χωρίς (στοιχειωδώς λογικό) λόγο, χωρίς αιτία και χωρίς αφορμή.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι ούτε οι Δήμοι ούτε κανένας άλλος, δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη γι΄ αυτό που ζουν και υφίστανται.

Οι Δήμοι υφίστανται τις συνέπειες και επωμίζονται το βάρος των συνεπειών μιας παροιμιώδους ανικανότητας, μιας πολιτικάντικης φαυλότητας -και πιθανώς- κάποιων χυδαίων και ιδιοτελών οικονομικών συμφερόντων που δημιούργησαν το πρόβλημα.

Ειδικότερα ο Δήμος μας, προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να αποτρέψει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και να περιορίσει τις καταστροφικές συνέπειες. Συγκεκριμένα:

  • Γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων από τα πιο νευραλγικά και ευαίσθητα σημεία.
  • Επεμβαίνουμε όπου διαπιστώνεται ή καταγγέλλεται αυξημένη δυσοσμία ή άλλος κίνδυνος.
  • Ολοκληρώνεται σήμερα γενικός ψεκασμός των συσσωρευμένων  σκουπιδιών και των κάδων, για τον περιορισμό της δυσοσμίας και την περιστολή των κινδύνων για τη δημόσια .

Οι πολίτες πρέπει, επίσης, να γνωρίζουν  ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, δεν είναι ούτε η «κατάληψη», ούτε η απεργία. Το ανυπέρβλητο πρόβλημα είναι ότι ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής (χωματερή) αποδέχεται μόνο δύο απορριμματοφόρα την ημέρα. Αν δεν υπήρχε αυτό το αξεπέραστο εμπόδιο, η κατάσταση στην πόλη θα ήταν πολύ καλύτερη.

Έχω την αίσθηση ότι, λαμβανομένων υπόψη των γενικών συνθηκών και συγκριτικά, είμαστε σε κάπως καλύτερη θέση από τον μέσο όρο. Και αυτό, βεβαίως, οφείλεται στο αυξημένο αίσθημα ευθύνης και την ευσυνειδησία των εργαζόμενων, τους οποίους αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια.

Παρ΄ ότι, είναι αυτονόητο και γνωστό σε όλους, θέλω να παρακαλέσω τον κάθε κάτοικο, δημότη και πολίτη, να περιορίσει όσο γίνεται την απόρριψη σκουπιδιών και προ παντός αυτών που δημιουργούν τα οξύτερα προβλήματα.

Όλοι οφείλουμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια γιατί το πρόβλημα μας αφορά όλους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet