Τα πλαστικά καπάκια έγιναν αμαξίδια στον Δήμο Αγίας Παρασκευής
Ποιότητα Ζωής

Τα πλαστικά καπάκια έγιναν αμαξίδια στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίας Παρασκευής, μέσω της δράσης του Κινητού Πράσινου Σημείου, συνέλεξε πλαστικά καπάκια βάρους ενός τόνου με τη μεγάλη συνεισφορά σχολείων, συλλόγων, δημοτών και μαθητών. Τα καπάκια αυτά δόθηκαν προς ανταλλαγή στην Ανταποδοτική Ανακύκλωση και παραλήφθησαν δύο αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία, όπως ενημερώνει ο Δήμος, θα παραχωρηθούν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ο Δήμος παρακινεί τους πολίτες να ανακυκλώσουν κι άλλα πλαστικά καπάκια τονίζοντας:

«Η πετυχημένη αυτή προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζουμε και μαζεύουμε πλαστικά καπάκια γιατί:

  • μειώνουμε τον όγκο των σκουπιδιών που θάβονται,
  • αναπτύσσουμε περιβαλλοντική συνείδηση,
  • εντάσσουμε την ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας,
  • συμβάλλουμε σε πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθητοποίησης».

Για την παράδοση των καπακιών οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος (τηλ. 213 2004571) και να ενημερωθούν για τη δράση του Κινητού Πράσινου Σημείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής το οποίο λειτουργεί καθημερινά στον ανοιχτό χώρο στάθμευσης του Δήμου (Αγίου Ιωάννου 5) από Δευτέρα έως και Παρασκευή (8:00 έως 14:00), ενώ υπάρχει η δυνατότητα για παραλαβή υλικών από άλλο σημείο κάθε Τετάρτη, έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση (τηλ. 213 2004570).

Εκτός από τα πλαστικά καπάκια, τα υλικά που συλλέγονται είναι αυτά που «περισσεύουν» στο σπίτι μας και δεν μπορούμε να πετάξουμε στους μπλε ή πράσινους κάδους (μπαταρίες, μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, λαμπτήρες, παιχνίδια, βιβλία, CD-DVD-δίσκοι).

«Μέσω της δράσης αυτής, Δήμος και δημότες, αφήνουμε ξεκάθαρο το αποτύπωμά μας στον κοινωνικό ιστό της πόλης μας. Κοινό μας σύνθημα: Καθαρή Πόλη, Συμμετέχουμε Όλοι», τονίζει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet