Συμμαχία Πολιτών: Πόλη παρατημένη στην τύχη της η Λυκόβρυση – Πεύκη
Ποιότητα Ζωής

Συμμαχία Πολιτών: Πόλη παρατημένη στην τύχη της η Λυκόβρυση – Πεύκη

Για υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κατηγορεί τη δημοτική Αρχή η παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη, επικεφαλής επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλος, τονίζει ότι ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης και οι συνεργάτες του είναι «μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της πόλης». Μιας πόλης, που όπως σημειώνει η παράταξη, είναι «παρατημένη στην τύχη της».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Όταν υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων 

Τον τρίτο χρόνο από την εκλογή της συμπλήρωσε η δημοτική Αρχή και ακόμα δεν έχει καταφέρει να βρει τα σωστά βήματα. Και από ότι φαίνεται μπορεί να μην τα βρει καθόλου, έως το τέλος της θητείας της.

Κανένας φυσικά δεν είναι ευχαριστημένος γι΄ αυτή την κατάσταση γιατί όλοι θέλουμε το καλό του Δήμου μας. Αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν παρουσιάζουν σημάδια βελτίωσης.

Από πού να αρχίσουν και πού να τελειώσουν οι παρατηρήσεις των ίδιων των πολιτών. Στην καθαριότητα στις γειτονιές, στους άπλυτους κάδους που ήταν τρία χρόνια χωρίς καπάκια και τώρα τα περισσότερα νέα καπάκια είναι ακατάλληλα, στα σχολεία όπου οι γονείς έχουν πάρει στις πλάτες τους το μεγαλύτερο βάρος των δαπανών, στη δημοτική συγκοινωνία όπου είχαν παραλάβει το 2011 από τη διοίκηση Θεοδωρακόπουλου 28 δρομολόγια την ημέρα και στην τριετία τα πήγαν πέντε φορές παρακάτω.

Για το στάδιο της Πεύκης δεν χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια. Τα παιδιά, αλλά και οι εκατοντάδες ενήλικες που κάνουν «άσκηση για όλους» είναι μπροστά σε τριτοκοσμικές εικόνες. Στα ΚΑΠΗ έκοψαν τα καλοκαιρινά μπάνια για πέντε χιλιάδες ευρώ, την ώρα που είμαστε ο μοναδικός δήμος της Αττικής που δεν μείωσε ούτε ευρώ τα δημοτικά τέλη την εποχή της κρίσης, αντιθέτως στον Πεύκη ο κ. Μαυρίδης αύξησε τον Δημοτικό Φόρο κατά 54%.

Να μην αναφερθούμε στο πράσινο το οποίο έχουν εγκαταλείψει οι διοικούντες. Αν δει κάποιος φωτογραφίες του 2011 πώς είχαν παραλάβει τον Δήμο Πεύκης από τη διοίκηση Θεοδωρακόπουλου, θα νιώσει πραγματικά μεγάλη θλίψη για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών αυτά τα χρόνια. Ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, πέρα από το κακό κλίμα που υπάρχει στις μεταξύ τους σχέσεις, είναι μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της πόλης. Μιας πόλης παρατημένης στην τύχη της.

Ένα μικρό, αλλά κραυγαλέο παράδειγμα αδιαφορίας αποτελεί το κεντρικό σιντριβάνι της Πεύκης, στη Λεωφόρο Ειρήνης, το οποίο δεν λειτούργησε ούτε τις ημέρες του καύσωνα για να δώσει λίγη δροσιά. Το αφήνουν μήνες τώρα χαλασμένο και βρώμικο. Κρίμα.

Υ.Γ. Για την ακύρωση των δημοπρατημένων έργων, επί θητείας Θεοδωρακόπουλου, της κατασκευής της μεγάλης κεντρικής πλατείας της Πεύκης και της ανάπλασης της Λεωφόρου Ειρήνης στον πιο σύγχρονο δρόμο των Βορείων Προαστίων, που πήγαν την πόλη χρόνια πίσω «με το έτσι θέλω», θα τα πούμε σύντομα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet