Έργα συντήρησης οδών & πεζοδρομίων δημοπρατούνται στον Δήμο Μεταμόρφωσης
Ποιότητα Ζωής

Έργα συντήρησης οδών & πεζοδρομίων δημοπρατούνται στον Δήμο Μεταμόρφωσης

Εντός του Ιουλίου του τρέχοντος έτους πρόκειται να δημοπρατηθούν από τον Δήμο Μεταμόρφωσης δύο σημαντικά έργα οδοποιίας, τα οποία  μελέτησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ειδικότερα τα έργα συντήρησης οδών και συντήρησης πεζοδρομίων συνολικής αξίας 1.984.715,76 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Με το έργο «Συντήρηση Οδών» προβλέπεται να ανακατασκευασθούν οι ασφαλτικοί τάπητες διαφόρων οδών του Δήμου, οι οποίοι έχουν υποστεί φθορές κυρίως από τις επεμβάσεις για την κατασκευή ή συντήρηση δικτύων κοινής ωφέλειας. Το έργο θα υλοποιηθεί σε συνολική επιφάνεια οδών 48.400 τ.μ. και είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιδημάρχου Προγραμματισμού – Ανάπτυξης και Τεχνικών Έργων του Δήμου, Μαρία Λυμπέρη, αρχικής αξίας 1.239.807,21 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Παράλληλα, με το έργο «Συντήρηση Πεζοδρομίων» προβλέπεται να ανακατασκευασθούν πεζοδρόμια διαφόρων οδών του Δήμου, τα οποία έχουν υποστεί φθορές  από την ίδια ως άνω αιτία και επιπλέον από καθιζήσεις , ρίζες δέντρων κ.λπ. Το έργο θα υλοποιηθεί σε συνολική επιφάνεια πεζοδρομίων 11.200 τ.μ. και είναι αρχικής αξίας 744.908,64 ευρώ με ΦΠΑ.

Τα ανωτέρω έργα θα χρηματοδοτηθούν από ίδιους πόρους του Δήμου και με την υλοποίηση τους θα βελτιωθεί, όπως τονίζει η αντιδήμαρχος, σημαντικά το οδικό δίκτυο και η προσβασιμότητα των δημοτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet