Λόγια του Καφενείου… παρουσιάστηκαν στην Πεντέλη
Πολιτισμός

Λόγια του Καφενείου… παρουσιάστηκαν στην Πεντέλη

Παρουσιάστηκε το Σάββατο 1η Ιουλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δ.Κ. Πεντέλης το βιβλίο του Πεντελιώτη συγγραφέα Γεώργιου Βασιλόπουλου «Λόγια του Καφενείου».

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο Πεντελιώτης βουλευτής Γεώργιος Δημαράς, οι Πεντελιώτες συγγραφείς Αχιλλέας Τσουράκης και Νίκος Παπανάστου, ο Αρκάς συγγραφέας Βασίλειος Σκολαρίκος και ο συγγραφέας και τ. αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ), Χρίστος Σαββάκης.

Ο δήμαρχος χαιρέτησε την έκδοση λέγοντας: «Βρήκα στο βιβλίο νοήματα ζωής με απλά λαϊκά λόγια. Θεωρώ το βιβλίο ότι είναι ένα μνημόσυνο αγάπης και νοσταλγίας στους θαμώνες του, είναι η ανάδειξη του χαρακτήρα του ανθρώπου μέσα από τη μελέτη της καθημερινότητας. Το καφενείο είναι μεγάλο σχολείο, είναι ένας χώρος που δεν μπορούνε να πάνε όσοι δεν έμαθαν να επικοινωνούν. Ο άνθρωπος που μπορεί να συνδιαλλαγεί με τον συνάνθρωπό του, μπορεί να ακούσει την άλλη άποψη και να μην τον θεωρήσει αντίπαλο. Το μεγαλείο της ψυχής του συγγραφέα αναδεικνύεται και μέσα από το βιβλίο του. Ο Γιώργος μετέτρεψε την εργασία του Καφετζή σε ανθρωποκεντρική μελέτη και τις σχέσεις του με τον πελάτη σε σχέσεις φιλοσοφικής διαδικασίας επικοινωνίας. Αυτό τουλάχιστον αναδεικνύεται μέσα από το βιβλίο του. Σ΄ αυτή την παρέλαση προσωπικοτήτων βρήκα φίλους, συγγενείς, αστούς, αυτοδημιούργητους, τσελιγκάδες, ταβερνιάρηδες φιλόσοφους, πολιτικούς, καλλιτέχνες, λατόμους, Κούρδους, βρήκα άνδρες, βρήκα και γυναίκες. Αυτό λοιπόν το καφενείο μετατράπηκε σ΄ ένα φιλοσοφικό στέκι σύγχρονης αρχαίας αγοράς».

Την παρουσίαση του βιβλίου παρακολούθησαν, επίσης, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Πεντέλης, Μιχάλης Κολιός, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Ζώης, ο οποίος, επίσης, απηύθυνε χαιρετισμό, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, Μανώλης Μιχελακάκης, ο τοπικός σύμβουλος Δ.Κ. Πεντέλης Κανέλλος Γεωργόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. του ΟΚΠΑ Θεμιστοκλής Μπαλάσκας και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet