Μονάδα Αποδόμησης Τάξης… υπέρ των αδέσποτων
Κοινωνία

Μονάδα Αποδόμησης Τάξης… υπέρ των αδέσποτων

Την Τρίτη 11 Ιουλίου θα προβληθεί σε avant premiere η κωμική γαλλική ταινία «ΜΑΤ: Μονάδα Αποδόμησης Τάξης», για ενίσχυση της Φιλοζωικής Ένωσης Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (ΖΩΦΙΨΥ).

Η εκδήλωση «Πάμε σινεμά, βοηθάμε τα αδέσποτα» πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά. Η ταινία που θα προβληθεί είχε θεαματική εισπρακτική επιτυχία στη Γαλλία και την προσφέρει ευγενικά η Σπέντζος Φιλμ για να ενισχύσει το έργο της ΖΩΦΙΨΥ.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στο Σινεμά «Φιλοθέη» (πλατεία Δροσοπούλου, Φιλοθέη).

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες και κρατήσεις μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 210 6776033. Προσκλήσεις (10 ευρώ) θα διατίθενται και τη μέρα της προβολής.

Η Φιλοζωική μεριμνά για τη στείρωση, περίθαλψη, φιλοξενία και υιοθεσία των αδέσποτων ζώων, αλλά και την ενημέρωση και εκπαίδευση των κατοίκων του Δήμου. Στόχος της είναι να βρεθούν κατάλληλες οικογένειες που θα υιοθετήσουν τα αδέσποτα και εγκαταλειμμένα ζώα και έτσι να μειωθεί δραστικά ο αριθμός τους. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΖΩΦΙΨΥ, «οι ασφυκτικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα δυσκολεύουν ακόμα πιο πολύ το έργο μας, επιβάλλουν όμως να προσπαθήσουμε περισσότερο γιατί η φροντίδα και προστασία των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας, όπως είναι και τα αδέσποτα, δεν σταματάει, η ανάγκη τους για τροφή και στέγη δεν αναβάλλεται».

Λίγα λόγια για την ταινία

Κωμωδία δράσης, γαλλικής παραγωγής και διάρκειας 105΄.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Dany Boon και το σενάριο οι Dany Boon και Sarah Kaminsky, ενώ παίζουν οι Dany Boon, Alice Pol, Michel Blanc, Yvan Attal, Anne Marivin, Alain Doutey, François Levantal.

Η Jo  είναι μια τυπική γυναίκα αστυνομικός. Λίγο αφηρημένη, λίγο αιθεροβάμων και πολύ αδέξια. Παρότι λατρεύει τη δουλεία της είναι τελείως άχρηστη για το Σώμα. Έχει κάποιες ικανότητες (καλό στόχο, δυνατή αυτοάμυνα, και 6η αίσθηση), αλλά οι αδεξιότητά της την καθιστά ζωντανή απειλή όχι μόνο για τους εγκληματίες, αλλά και για τους συναδέλφους της και τον κόσμο όλο. Υποβιβασμένη σε ασήμαντες  αποστολές, όπως οδικές παραβιάσεις και μικροκλοπές, διαθέτει όλον τον ελεύθερο χρόνο της στο να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα: να γίνει η πρώτη γυναικά που θα μπει στο Σώμα Ειδικών Δυνάμεων. Ξαφνικά και για μυστηριώδεις πολιτικούς λόγους γίνεται δεκτή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων. Επικεφαλής της ομάδας των επίλεκτων είναι ο Eugène, ένας μισογύνης ειδικός πράκτορας. Αυτό το αταίριαστο δίδυμο θα πρέπει να κλείσει εγκληματίες και αδίστακτες συμμορίες στη φυλακή, αλλά πριν από αυτό θα πρέπει να μάθει να συνεργάζεται χωρίς να σκοτώσει ο ένας το άλλο. Μία περιπετειώδης κωμωδία με φόντο τους δρόμους του Παρισιού.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet