ΚΕΔΕ προς ΥΠ.ΕΣ.: Αντί επιθέσεων, δώστε απαντήσεις για τους συμβασιούχους
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ προς ΥΠ.ΕΣ.: Αντί επιθέσεων, δώστε απαντήσεις για τους συμβασιούχους

«Δεν βοηθά στην επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων η επίθεση του κ. Σκουρλέτη στους δημάρχους» τονίζει η ΚΕΔΕ απαντώντας σε δήλωση του υπουργού Εσωτερικών στη Βουλή ότι «Ν.Δ., ΜΜΕ και δήμαρχοι επιχειρούν να ακυρώσουν τη ρύθμιση για τους συμβασιούχους».

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος καλεί τον υπουργό Εσωτερικών να μην προχωρά σε «άδικες κατηγορίες σε βάρος των δημάρχων», αλλά να δώσει άμεσα εντολή στις νομικές του υπηρεσίες ώστε να δοθούν οι διευκρινίσεις που ζητεί η Ένωση, ώστε «να υπάρξει ένας “οδικός χάρτης” για όλους τους Δήμους, προκειμένου να μην χαθεί άλλος χρόνος».

Να απαντήσει στα 8 ερωτήματα που του έθεσε, ώστε να λυθεί το ζήτημα, ζητεί από τον υπουργό η Ένωση με την ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Η σημερινή παρουσία του κ. Σκουρλέτη στη Βουλή και οι άδικες κατηγορίες που εκτόξευσε σε βάρος των δημάρχων, για τη μη εφαρμογή του άρθρου 24 του ν.4479/2017, αδικεί την Αυτοδιοίκηση.

Ζητούμε να μας απαντήσει στα 8 ερωτήματα που του υπέβαλλε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ προκειμένου να εφαρμόσουμε σωστά όσα προβλέπει το άρθρο 24 και να είναι νομικά καλυμμένοι οι δήμαρχοι.

Αντί να αναλάβει τις προσωπικές του πολιτικές ευθύνες για την εφαρμογή μιας διαδικασίας που αποδείχθηκε αντισυνταγματική, πετά το μπαλάκι των ευθυνών στην Αυτοδιοίκηση που δεν νομοθετεί, στην αντιπολίτευση που δεν κυβερνά και στους «θεσμούς», των οποίων υπηρετεί πιστά τις εντολές.

Ο κ. Σκουρλέτης οφείλει να δώσει άμεσα εντολή στις νομικές του υπηρεσίες να μας δώσει τις διευκρινίσεις που ζητούμε, ώστε να υπάρξει ένας «οδικός χάρτης» για όλους τους Δήμους, προκειμένου να μην χαθεί άλλος χρόνος.

Δεν επιλύεται το ζήτημα των συμβασιούχων με ανούσιες αντιπαραθέσεις. Η κοινωνία γνωρίζει ότι η κυβέρνηση δημιούργησε το πρόβλημα, όπως και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν επίσης καλά, ότι η λύση του εξαρτάται αποκλειστικά  και πάλι από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση να μην αναζητά άλλοθι στα δικά της λάθη. Η ΚΕΔΕ επιθυμεί τη συνεργασία και αναμένει έστω και καθυστερημένα τις διευκρινήσεις στα ερωτήματα που έθεσε στον κ. υπουργό. Κάθε μέρα που καθυστερεί να απαντήσει, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι θα χάνουν τις δουλειές τους.

Καλούμε τον κ. Σκουρλέτη, όπως έπραξε και στην περίπτωση του Νόμου Σπίρτζη για τις δημόσιες συμβάσεις όπου παρενέβη για να διορθωθούν κάποιες αρρυθμίες του νόμου, να πράξει αναλόγως και να επισπεύσει τις διαδικασίες για την αλλαγή του «Καλλικράτη» και τη Μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση.

Τον καλούμε να προωθήσει τις κατάλληλες νομοθετικές προβλέψεις που θα δίνουν στους Δήμους την αποκλειστική αρμοδιότητα να αποφασίζουν εκείνοι, αφού εκείνοι πληρώνουν μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη, μέσα πάντα από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, πόσους εργαζόμενους χρειάζονται για τις ανταποδοτικές τους υπηρεσίες. Θέλουμε να αποφασίζουν οι δήμοι κι όχι το υπουργείο Εσωτερικών για το πόσους εργαζόμενους θα προσλαμβάνουμε. Μόνον έτσι θα ενισχυθεί η αυτοτέλεια των Δήμων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet