Προχωρά η επέκταση του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων της Φυλής
Περιφέρεια Αττικής

Προχωρά η επέκταση του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων της Φυλής

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων Δημοτικής Ενότητας Φυλής», προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς.

Στόχος του έργου, που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας, είναι η επικαιροποίηση και επέκταση του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, για τη μεταφορά των λυμάτων προς τον Κεντρικό Αγωγό Αποχέτευσης (ΚΑΑ). «Η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην περιοχή, τόσο αναπτυξιακές, όσο και περιβαλλοντικές. Το πρόβλημα της αποχέτευσης των λυμάτων είναι έντονο, η υλοποίηση δε του έργου θα αποβεί προς όφελος της δημόσιας υγείας, αλλά και της ευρύτερης ανάπτυξης της περιοχής» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Το μήκος του υπό μελέτη δικτύου είναι 6.609 µ. και θα τοποθετηθεί κατά μήκος των διανοιγμένων οδών, σύμφωνα με το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του οικισμού.

Τέλος, σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Φυλής και θα εκτελεστεί από τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet