Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Φεστιβάλ Ρεματιάς
Πολιτισμός

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Μια μοναδική βραδιά με έργα του Μίκη Θεοδωράκη θα χαρίσει στο κοινό τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, κατά την πρώτη της εμφάνιση στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017 – «Νύχτες Αλληλεγγύης», η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου με τη νεοϊδρυθείσα Πολυφωνική Χορωδία της πόλης.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν κομμάτια από τις «Μικρές Κυκλάδες» του Οδυσσέα Ελύτη και το «Ρομανθέρο Χιτάνο» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, ενώ στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από το «Άξιον Εστί» του Οδ. Ελύτη.

Η βραδιά είναι αφιερωμένη στα παιδιά με νοητική υστέρηση και διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ Χαλανδρίου (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων – Παιδιών Νοητικά Υστερούντων).

Ερμηνεύουν: Γιάννης Θωμόπουλος, Τζίνα Πούλου, Κυριακή Πρωτονοταρίου.

Διδασκαλία Χορωδίας: Τζίνα Πούλου.

Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Καλαϊτζής.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Αντί εισιτηρίου ο διοργανωτής Δήμος Χαλανδρίου ζητεί την προαιρετική συνεισφορά των πολιτών σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Μάλιστα, ο Δήμος τονίζει ότι «το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη. Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση».

Σημειώνεται ότι στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου (πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου) υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet