«Επίθεση» Δ. Κωνστάντου στη Μ. Πατούλη-Σταυράκη
Πολιτική

«Επίθεση» Δ. Κωνστάντου στη Μ. Πατούλη-Σταυράκη

«Επίθεση» στην εντεταλμένη σύμβουλο Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη εξαπολύει ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος.

Αφορμή υπήρξε η ομιλία της κας Μ. Πατούλη-Σταυράκη στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στην οποία αναλύθηκε το έργο του Τομέα Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης «εγκαταλείπεται» ο τομέας Πολιτισμού του Διαδημοτικού Δικτύου και «δημιουργείται μέσα από τον Όμιλο για την Unesco Βορείων Προαστίων το νέο κατάλληλο “όχημα” για τη διεκδίκηση από την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο του δημαρχιακού θώκου Λυκόβρυσης – Πεύκης στις δημοτικές εκλογές του 2019».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Επικοινωνιακά φληναφήματα της κας Πατούλη. Επιβεβαιώνεται η εγκατάλειψη του διαδημοτικού δικτύου πολιτισμού

Διαβάζοντας με ιδιαίτερη προσοχή το σημερινό δελτίο Τύπου της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου κας Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη με αφορμή την παρέμβασή της στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΔΔΥΠΠΥ με την ιδιότητα της εντεταλμένης συμβούλου Πολιτισμού, ουσιαστικά:

1. Επιβεβαιώνεται πλήρως η απαξίωση του διαδημοτικού δικτύου πολιτισμού το πρώτο εξάμηνο του 2017 αφού δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε μία πολιτιστική εκδήλωση.

2. Επιχειρείται με ανακρίβειες να τεκμηριωθεί μια σχετική ενεργοποίηση με δύο εκδηλώσεις που αναφέρονται στον Μάιο. Ουσιαστικά πρόκειται για μια εκδήλωση, όχι πολιτιστική, στην Πεύκη σε συνεργασία με τον Α.Ο. Πεύκης που αφορούσε στη φύτευση λουλουδιών, αυστηρά δημοτικού χαρακτήρα, χωρίς να εντάσσεται σε δραστηριότητα του διαδημοτικού δικτύου πολιτισμού. Η δεύτερη εκδήλωση ήταν αυστηρά αθλητικού χαρακτήρα και οργανώθηκε από τον τομέα αθλητισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, στον οποίο υπάρχει, επίσης, εντεταλμένος σύμβουλος, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

3. Εγκαταλείπεται το διαδημοτικό δίκτυο πολιτισμού λόγω της άρνησης της διοίκησης του κ. Μαυρίδη να αποδεχτεί ως έδρα του την Πεύκη και τη συνακόλουθη παραίτηση της κ. Πατούλη από την προεδρία του Δ.Σ. ΠΕΑΠ και την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη της πλειοψηφίας.

4. Δημιουργείται μέσα από τον Όμιλο για την Unesco Βορείων Προαστίων το νέο κατάλληλο «όχημα» για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου Λυκόβρυσης – Πεύκης στις δημοτικές εκλογές του 2019, εκμεταλλευόμενη έναν παγκόσμιας και πανανθρώπινης εμβέλειας θεσμό, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για ιδιοτελείς σκοπούς. Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν και δημοσιεύματα σε ενημερωτικά site για κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του 2019 και του υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων τότε γίνεται πλέον προφανής ο βασικός σκοπός ίδρυσης της συγκεκριμένης συλλογικότητας. Σκοπός που επιχειρήθηκε να υλοποιηθεί σε πρώτο βαθμό, όπως τα γεγονότα πλέον δείχνουν, και με το διαδημοτικό δίκτυο πολιτισμού διαψεύδοντας και αδικώντας όσες και όσους, μεταξύ των οποίων η δημοτική μας παράταξη και εγώ προσωπικά, στηρίξαμε το διαδημοτικό δίκτυο πολιτισμού σε θεσμικό επίπεδο.

Το μέλλον και οι επιλογές της κας Πατούλη θα αποδείξουν «του λόγου το αληθές!». Εύχομαι το διαδημοτικό δίκτυο πολιτισμού να αναδειχθεί και να επιτύχει τους οραματικούς στόχους των ιδρυτών του, όπως παρουσιάστηκαν στο συνέδριο του Δεκεμβρίου 2015 προς όφελος των δημοτικών πολιτιστικών δομών, της επιθυμητής κινητικότητάς τους και της δυνατότητας των πολιτών κάθε Δήμου να παρακολουθούν υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο. Πρώτος θα ζητήσω συγγνώμη και θα αποδώσω τα εύσημα! Μέχρι τότε όμως δικαιούμαι στον υπερθετικό βαθμό να επισημαίνω και να αναδεικνύω τις ανακολουθίες και πιθανές σκοπιμότητες δημιουργίας θεσμών και συλλογικοτήτων εκ μέρους της κας Πατούλη προς ίδιον όφελος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet