Ενημερωτική δράση για την ανακύκλωση γυαλιού σε επιχειρήσεις στο Μαρούσι
Επιχειρήσεις – Αγορά

Ενημερωτική δράση για την ανακύκλωση γυαλιού σε επιχειρήσεις στο Μαρούσι

Ο Δήμος Αμαρουσίου υλοποίησε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ενημερωτική δράση για την ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών, ευαισθητοποιημένος, όπως ενημερώνει, πάντα σε ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων, και με απώτερο σκοπό την προστασία του Περιβάλλοντος.

Η συγκεκριμένη δράση είχε στόχο στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που χρησιμοποιούν και απορρίπτουν μεγάλες ποσότητες γυάλινης συσκευασίας οι οποίες σε μεγάλο βαθμό καταλήγουν στα απορρίμματα. Τέτοιες επιχειρήσεις είναι τα μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες.

Σε μήνυμά του με αφορμή αυτή τη σημαντική δράση ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, τόνισε: «Σκοπός των δράσεων είναι να ενημερωθούν οι κάτοικοι για τη χρησιμότητα και τα οφέλη της ανακύκλωσης στη ζωή μας, αλλά και για την αναγκαιότητα πλέον της σωστής διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων, με τελική ελπίδα την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης.

»Η ανακύκλωση συνδέεται άμεσα με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, με την προστασία του αστικού και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος.

»Μέσα από την ανακύκλωση συνειδητοποιούμε την ευθύνη μας απέναντι στη Φύση, αλλά και στις επόμενες γενιές».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε εκ μέρους του δημάρχου, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο οποίος υπογράμμισε: «Άποψή μου είναι, συμφωνώντας απόλυτα με τις προτάσεις του δημάρχου, ότι η εκπαίδευση πρέπει να ξεκινήσει από τις μικρές ηλικίες, έτσι ώστε να γίνει συνείδηση η πολλαπλή ωφέλεια που έχουν οι δράσεις που αφορούν στην Ανακύκλωση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet