Μ. Πατούλη: Κάποιοι επιχειρούν να χρεώσουν εκ νέου το ΠΕΑΠ και τους δημότες
Ποιότητα Ζωής

Μ. Πατούλη: Κάποιοι επιχειρούν να χρεώσουν εκ νέου το ΠΕΑΠ και τους δημότες

«Με 45.000 ευρώ επιπλέον επιβαρύνει το ΠΕΑΠ τον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης», όπως τονίζει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Σύμφωνα με τη σύμβουλο, «κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν πάλι χρέη στο Νομικό Πρόσωπο, να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα και να φορτώσουν στις πλάτες των δημοτών ένα αβέβαιο μέλλον», όπως τονίζεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Με 45.000 ευρώ επιπλέον επιβαρύνει το ΠΕΑΠ τον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, έχοντας τις πλάτες της διοίκησης
Μαρίνα Πατούλη: Θα είμαστε αμείλικτοι στα φαινόμενα αδιαφάνειας, κακοδιοίκησης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος

Καταψηφίζοντας την έγκριση έκτακτης επιχορήγησης στο ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ύψους 45.000 ευρώ, επιπλέον της τακτικής – ετήσιας επιχορήγησης που λαμβάνει (360.000 ευρώ τον χρόνο), η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 11 Ιουλίου, τοποθετήθηκε με δριμύτητα εναντίον της διοίκησης του Δήμου και του ΠΕΑΠ που χωρίς καμία «αιδώ» εφαρμόζουν παρωχημένα μοντέλα διοίκησης, μοιράζοντας αφειδώς και αναιτιολόγητα δημόσιο χρήμα, επιβαρύνοντας τη βιωσιμότητα του Δήμου και κατ΄ επέκταση το μέλλον των δημοτών.

Απουσία κάθε αιτιολογικής έκθεσης από πλευράς ΠΕΑΠ που θα εξηγούσε με σαφήνεια και τεκμηριωμένα την έγκριση των 45.000 ευρώ, ως έκτακτη επιχορήγηση, η διοίκηση του Δήμου με οριακή πλειοψηφία 10 προς 9 (η αντιπολίτευση σύσσωμη καταδίκασε αυτού του είδους τις πρακτικές) ψήφισε την ντροπιαστική της εισήγηση αναδεικνύοντας σε όλο το Σώμα για άλλη μια φορά:

  • την ένδεια κύρους που τη διακατέχει,
  • την έλλειψη σεβασμού απέναντι στους πολίτες,
  • την κακοδιαχείριση που εφαρμόζει καθημερινά με τη λήψη αποφάσεων οικονομικής ανευθυνότητας,
  • την αδιαφάνεια σε όλο της το μεγαλείο,
  • καθώς και την αδυναμία της πλέον να πείσει την πλατιά πλειοψηφία του θεσμικού οργάνου του Δήμου.

Με τερτίπια και συνεννοήσεις «ημετέρων», η διοίκηση του Δήμου μοιράζει το δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν, έχοντας «ως μαξιλάρι» την επίπλαστη νομιμοποιητική επικάλυψη γραφειοκρατικών διαδικασιών, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά ως προς την ιεράρχηση των αναγκών και τη διαχείριση και διάθεση του δημοσίου χρήματος.

Δυστυχώς η λειτουργία του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων βρίσκεται σε κατιούσα πορεία. Τρανταχτό παράδειγμα το ΠΕΑΠ που δεν πέρασε καν το εξάμηνο λειτουργίας του για το τρέχον έτος και δείχνει οικονομικά μετέωρο, ευάλωτο και ασταθές. Προκειμένου να καλύψουν, όπως επικαλούνται, αυξημένες ανάγκες του ΝΠΔΔ, άγνωστες στους περισσότερους, για να μπορέσει να προχωρήσει στην 3η αναμόρφωσή του ώστε ο Προϋπολογισμός του να μην είναι ελλειμματικός, το βάρος των 45.000 ευρώ που έφεραν προς ψήφιση, θα το πληρώσουν απ΄ ότι φαίνεται οι πολίτες. Διότι κάποιοι μάλλον δεν ξέρουν να διοικούν σωστά. Δεν επιδεικνύουν την παραμικρή διάθεση:

  • για οικονομικό εξορθολογισμό,
  • για προώθηση της κοινωνικής πολιτικής,
  • για ενίσχυσή των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

και το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να επιβαρύνουν οικονομικά το δημόσιο ταμείο.

Αν και επί προεδρίας Μαρίνας Πατούλη το ΠΕΑΠ (2014 -2016) κατάφερε:

  • να εξορθολογήσει ένα υπέρογκο χρέος 400.000 ευρώ,
  • να καταρτίσει και να εφαρμόσει ρεαλιστικούς προϋπολογισμούς,
  • να θεσπίσει γενναία κοινωνική πολιτική σε όλα τα αθλητικά και καλλιτεχνικά τμήματα,
  • να μη ζητήσει έκτακτες επιχορηγήσεις από τον Δήμο,

σήμερα κάποιοι κοιτούν να δημιουργήσουν πάλι χρέη στο Νομικό Πρόσωπο, να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα και να φορτώσουν στις πλάτες των δημοτών ένα αβέβαιο μέλλον.

Όπως δηλώνει η κα Πατούλη:

«Θα είμαστε αμείλικτοι στα φαινόμενα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, της κακοδιοίκησης και της αδιαφάνειας που όπως φαίνεται διακατέχει τη διοίκηση του Δήμου καθημερινά. Ο τόπος κυβερνάται με πολιτικές που υπηρετούν πρώτα απ΄ όλα τον Πολίτη και σέβονται το δημόσιο χρήμα. Δεν κυβερνάται από όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν το δημόσιο χρήμα για να δείξουν ικανότεροι των δυνατοτήτων τους. Η πλειοψηφία των πολιτών πολύ σύντομα τα φαινόμενα αυτά και τους εκφραστές της θα τα κατατάξει εκεί που πραγματικά ανήκουν. Στο περιθώριο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet