Τ. Μαυρίδης προς Μ. Πατούλη: Άλλοι σκορπούν δημοτικό χρήμα για ίδιον όφελος
Πολιτική

Τ. Μαυρίδης προς Μ. Πατούλη: Άλλοι σκορπούν δημοτικό χρήμα για ίδιον όφελος

Με ευθεία επίθεση κατά της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη απαντά ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης στην παρέμβαση της πρώτης αναφορικά με την επιχορήγηση του ΠΕΑΠ με 45.000 ευρώ.

«Δείξαμε και θα δείχνουμε τον δρόμο της εξόδου από τη διοίκησή μας σε όλους όσοι και όσες κινούνται με βάση το ίδιο πολιτικό και οικονομικό όφελος – Η διαφάνεια και η νομιμότητα είναι αρχές που δεν διαπραγματευόμαστε!» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση, όπου επιχειρείται η πλήρης αποδόμηση του έργου που έκανε η κα Πατούλη-Σταυράκη όσο καιρό βρισκόταν στο «τιμόνι» του ΠΕΑΠ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοίκησης Τ. Μαυρίδη:

Η διοίκηση Τάσου Μαυρίδη έχει αποδείξει στα 2,5 με 3 χρόνια της θητείας της στη διοικητική διαχείριση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ότι η ισχυρή πολιτική της βούληση είναι να αποφεύγει συστηματικά και σταθερά την εμπλοκή της σε μικροπολιτική, που την αποπροσανατολίζουν από την εκτέλεση έργου για την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη του Δήμου και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατασπατάληση του χρόνου της, προκειμένου ν’ απαντήσει στις επικοινωνιακές κροτίδες όλων όσοι κατασκευάζουν μία πραγματικότητα προς ίδιο πολιτικό όφελος.

Όπως αποδεικνύεται, όμως, μέχρι σήμερα η προσήλωση στο έργο και στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση Μαυρίδη για να θέσει τις βάσεις οικονομικής βιωσιμότητας και ανάπτυξης του Δήμου, στο μέτρο του εφικτού στα δεδομένα της μακράς οικονομικής κρίσης της χώρας, παραποιείται στο όνομα της πολιτικής ψηφοθηρίας.

Η διοίκηση Μαυρίδη λέει τα πράγματα με το όνομά τους και συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της. Συγκεκριμένα:

Διαβάζοντας την ενημέρωση Τύπου της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη με ημερομηνία δημοσιότητας 12 Ιουλίου και θέμα: «Με 45 χιλ. ευρώ επιπλέον επιβαρύνει το ΠΕΑΠ τον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης έχοντας τις πλάτες της διοίκησης», ο Δήμος ενημερώνει τους πολίτες ότι ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης με εντιμότητα, ήθος, και μοναδικό μέλημά του το περαιτέρω νοικοκύρεμα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει επιτύχει μέχρι σήμερα να θέσει τη Λυκόβρυση Πεύκη σε τροχιά διατηρήσιμης και βιώσιμης οικονομικής κατάστασης με σαφείς δυνατότητες ανάπτυξης.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης: «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: ο νοικοκυρεμένος Δήμος που παραλάβαμε κατά την πρώτη “Καλλικρατική” θητεία με δήμαρχο τον Δημήτρη Φωκιανό, παρουσιάζει θετικό οικονομικό αποτέλεσμα χρήσεως 2014 ύψους 187 χιλ. ευρώ, θετικό πρόσημο 1,4 εκατ. ευρώ για την οικονομική χρήση του 2015, ενώ στο ίδιο ύψος ή και παραπάνω θα κινηθεί ο δημοτικός ισολογισμός για το 2016 που βρίσκεται σήμερα στη διαδικασία του τελικού ελέγχου από τον αρμόδιο ορκωτό ελεγκτή».

Αυτά σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του Δήμου και το μέλλον των δημοτών που στη δημόσια ενημέρωσή της η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη διαστρεβλώνει, με μικροπολιτικά επικοινωνιακά τεχνάσματα παλαιομοδίτικης μικροπολιτικής, παραποιώντας την αλήθεια, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου και των δημοτών του.

Τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα από τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα, όπως προκύπτει ότι παραδέχεται και στην ενημέρωση Τύπου της 12ης Ιουλίου η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, έχει προϊσταμένη αρχή τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη που, με εντιμότητα, ήθος, αξίες, διαφανείς διαδικασίες και στόχο τη μη κατασπατάληση οικονομικών πόρων, την ενδυνάμωση της κοινωνικής πολιτικής στα χρόνια της κρίσης και μέλημα την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής των δημοτών, μεριμνά, ελέγχει και διασφαλίζει, από την αρχή της δημαρχιακής θητείας του, την τήρηση της νομιμότητας και την προαγωγή των διαφανών διαδικασιών.

Συνεπώς, ο εκάστοτε πρόεδρος Νομικού Προσώπου δεν δύναται να δρα ανεξέλεγκτος από την προϊσταμένη αρχή του Δήμου, τη διοίκηση Τάσου Μαυρίδη, ως αναφέρει στη σχετική ενημέρωση Τύπου η ανεξάρτητη πλέον δημοτική σύμβουλος, με τη διατύπωση: «Αν και επί προεδρίας Μαρίνας Πατούλη το ΠΕΑΠ (2014-2016) κατάφερε..».

Επί της ουσίας τώρα στην αναφορά της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη σε όσα διατείνεται ότι «κατάφερε»:

1. «Να εξορθολογήσει ένα υπέρογκο χρέος 400 χιλ. ευρώ» όπως διατυπώνει η κα Πατούλη – Σταυράκη, και ΑΠΑΝΤΑΜΕ:

Πρόκειται για χρέος παλαιότερων οικονομικών χρήσεων, πριν τη δημιουργία του ενιαίου Δήμου, που νοικοκυρεύθηκε στο μέτρο του εφικτού επί θητείας του προηγούμενου δημάρχου και καλύφθηκε, σε σειρά ανάλογων περιπτώσεων, σε Δήμους σε όλη την επικράτεια της χώρας (μετάβαση από τις δημοτικές επιχειρήσεις σε νομικά πρόσωπα στους Δήμους), με έκτακτη επιχορήγηση εποχής υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, χωρίς καμία επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού ή του προϋπολογισμού του ΠΕΑΠ. Η σχετική επιχορήγηση στους Δήμους με ανάλογα θέματα ανά τη χώρα σαφώς και δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο του αιρετού που έτυχε τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία να βρίσκεται στα «ηνία» του εκάστοτε νομικού προσώπου.

2. «Να καταρτίσει και να εφαρμόσει ρεαλιστικούς προϋπολογισμούς», όπως διατυπώνει η κα Πατούλη – Σταυράκη και ΑΠΑΝΤΑΜΕ:

Οι προϋπολογισμοί καταρτίζονται βάσει συγκεκριμένων λογιστικών τύπων και με εντιμότητα η χρηστή διοίκηση Τάσου Μαυρίδη, ως η προϊστάμενη αρχή, έλεγξε και διασφάλισε ότι οι λογιστικοί τύποι αυτοί θα τηρηθούν τόσο κατά την κατάρτιση των προϋπολογισμών, όσο και ότι θα εφαρμοσθούν κατά τη διάρκεια έκαστης οικονομικής χρήσης, πρακτική που ακολουθεί απαρέγκλιτα η διοίκηση Μαυρίδη από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της, τόσο στον Δήμο όσο και στα Νομικά του Πρόσωπα.

3. «Να θεσπίσει γενναία κοινωνική πολιτική σε όλα τα αθλητικά και καλλιτεχνικά τμήματα», διατυπώνει η κα Πατούλη – Σταυράκη και ΑΠΑΝΤΑΜΕ:

Η πολιτική αυτή ακολουθήθηκε και ακολουθείται κατ’ επιταγή του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, που σχεδιάζει, υλοποιεί, ενεργεί και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής από τον Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα. Στο ίδιο πλαίσιο σχεδιασμού, ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής, δράσεων υποδομών και παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υπέρ του δημότη, εντάσσεται και η έκτακτη επιχορήγηση του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ η οποία και προϋπολογίζεται σε επίπεδο ετοιμότητας και μη κατασπατάλησης χρόνου, στο μέτρο που στην πράξη θα απαιτηθεί.

4. «Να μη ζητήσει έκτακτες επιχορηγήσεις από τον Δήμο», διατυπώνει η κα Πατούλη – Σταυράκη», και ΑΠΑΝΤΑΜΕ:

Αφήνοντας παραμελημένες και σε αχρηστία σειρά δομών του ΠΕΑΠ (π.χ. ενδεικτικά: α) Κτήμα Τζερμιά, που αποτελεί τον φυσικό χώρο του Τμήματος Ζωγραφικής του ΠΕΑΠ, το οποίο και πραγματοποιούσε τα μαθήματά του στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης». Το Κτήμα Τζερμιά σήμερα βρίσκεται στο τελικό στάδιο εργασιών ώστε από τη νέα σχολική χρονιά το Τμήμα Ζωγραφικής του ΠΕΑΠ να επιστρέψει στον φυσικό του χώρο και β) Επισκευή του σκέπαστρου της πισίνας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων για τον Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα κ.λπ.).

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης:

«Δεν διαπραγματευτήκαμε, δεν επιτρέψαμε, υψώνοντας ισχυρή αντίσταση σε όλους όσοι και όσες επιδιώκουν, με πρόσχημα τη διαφάνεια και μεθόδους μικροπολιτικής, να διασπαθίσουν το δημόσιο χρήμα στον Δήμο μας και στα Νομικά μας Πρόσωπα. Έτσι και θα συνεχίσουμε: με εντιμότητα, ήθος, διαφάνεια και νομιμότητα.

»Και θα συνεχίσουμε, όπως ήδη έχουμε πράξει, να δείχνουμε τον δρόμο της εξόδου από τη διοίκησή μας σε όλους όσοι και όσες διακρίνονται από μικροπολιτικά κριτήρια και στοχεύουν στο δικό τους οικονομικό και πολιτικό όφελος. Πατάξαμε και θα πατάξουμε κάθε προσπάθεια που στόχο έχει να διασπαθίσει προς ίδιο όφελος το δημόσιο χρήμα! Και όταν έρθει η ώρα και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των δημοτών μας, θ’ αναγνωρίσουν τη διαφορά της γνήσιας εντιμότητάς μας έναντι κάθε άλλης απομίμησης και ανάλογα θα πράξουν!»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet