Παρών στην εκκίνηση του 54ου Ράλλυ Αιγαίου ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Αθλητισμός

Παρών στην εκκίνηση του 54ου Ράλλυ Αιγαίου ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Το «παρών» στην εκκίνηση του 54ου Ράλλυ Αιγαίου έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Το Ράλλυ Αιγαίου είναι το μεγαλύτερο γεγονός του καλοκαιριού και διοργανώνεται πάνω από 50 χρόνια. Ασφαλώς και δεν είναι απλώς ένα αθλητικό γεγονός αφού τα μηνύματα που στέλνει είναι πολύ μεγαλύτερα και πολύ περισσότερα. Ο φετινός αγώνας είναι κι αυτός πολύ απαιτητικός γιατί οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες.

Στην εκκίνηση του ιστορικού αγώνα, που έγινε από τον ασημένιο ολυμπιονίκη του Ρίο στην ανοικτή θάλασσα Σπύρο Γιαννιώτη, στον Φαληρικό Όρμο ήταν καλεσμένος και ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος,  επί τιμή πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), ο οποίος συνεχάρη τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας (ΠΟΙΑΘ), Γιάννη Μαραγκουδάκη, και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες κάποιοι από τους οποίους έχουν ολυμπιακές και διεθνείς διακρίσεις.

«Η χώρα μας βρέχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τη θάλασσα και η ιστορία της είναι ταυτισμένη με αυτή. Οι ναυτικοί μας είναι κυρίαρχοι σε παγκόσμιο επίπεδο διαχρονικά. Το Ράλλυ Αιγαίου είναι ένας παραδοσιακός αγώνας που προσφέρει πολλά στην προβολή του Αιγαίου. Είναι σημαντικό που κατάφερε να σταθεί όρθιο ακόμα και μέσα στην κρίση» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος.

Το 54ο Ράλλυ Αιγαίου, ο μεγάλος αυτός  ναυτικός μαραθώνιος, γίνεται σε μια διαδρομή 300 ναυτικών μιλίων. Πρώτος σταθμός είναι η Σύρος, 93 ν.μ. από τον Πειραιά, όπου ήδη βρίσκονται τα σκάφη. Ακολουθεί, μετά από 87 ν.μ., η Χίος (Τρίτη 18 Ιουλίου) και τρίτος σταθμός μετά από 103 ν.μ. είναι η Σκύρος (Παρασκευή 21 Ιουλίου).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet