Συμμαχία Πολιτών: Το ρέμα της Πύρνας, ο αγωγός & τα ασφαλιστικά που δεν έγιναν
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Το ρέμα της Πύρνας, ο αγωγός & τα ασφαλιστικά που δεν έγιναν

Για εγκατάλειψη του ρέματος Πύρνας από τη διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης.

Η παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρώην δήμαρχος Πεύκης, τονίζει ότι η διοίκηση του Δήμου επέτρεψε να καταλήγει στο ρέμα της Πύρνας ο αγωγός ομβρίων που κατασκευάστηκε για την προστασία της Κηφισιάς και της Πολιτείας. Παράλληλα, όπως ενημερώνει η παράταξη, υπήρχε απόφαση για επιβολή ασφαλιστικών μέτρων, η οποία δεν υλοποιήθηκε ποτέ από τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη.

Καθώς, η παράταξη έχει θέσει ερωτήματα προς τη διοίκηση σχετικά με το θέμα του ρέματος, στα οποία, όπως σημειώνει, δεν έχει λάβει απάντηση, πρόκειται να κινήσει διαδικασίες ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Το ρέμα της Πύρνας, ο αγωγός και τα ασφαλιστικά που ψηφίστηκαν ομοφώνως, αλλά δεν… έγιναν

Το Ρέμα της Πύρνας, που βρίσκεται στα σύνορα της Λυκόβρυσης με την Κηφισιά, είναι ένα από τα ωραιότερα δώρα της φύσης. Κι όμως αυτό το υπέροχο μέρος έχει εγκαταλειφθεί από τη διοίκηση του Δήμου μας, η οποία εκτός των άλλων επέτρεψε ο τεράστιος αγωγός ομβρίων που κατασκευάστηκε για την προστασία της Κηφισιάς και της Πολιτείας, να χύνεται στην Πύρνα, ακριβώς δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, στο πιο όμορφο τμήμα του ρέματος. Την ώρα που η αρχική μελέτη δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο.

Πρόκειται γα ένα θέμα που ανέδειξε η Κίνηση Πολιτών, αλλά στη συνέχεια «πνίγηκε» με ευθύνη της διοίκησης του Δήμου μας και της αντιπεριφέρειας Βορείου Τομέα. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ομοφώνως το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ψηφίσει στις 16 Δεκεμβρίου 2014 προσφυγή στη δικαιοσύνη και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Δυστυχώς, όμως, ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης δεν υλοποίησε την απόφαση – εντολή του Δημοτικού Συμβουλίου, παραβιάζοντας τις νόμιμες διαδικασίες, με συνέπεια να αγωνιούμε σήμερα για τις καταστρεπτικές συνέπειες ενός έργου – τέρατος σε βάρος του περιβάλλοντος. 

Αρκετές φορές η παράταξή μας, η Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, με τη γνωστή της ευαισθησία για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών, έχει θέσει το θέμα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., αλλά ουσιαστικές απαντήσεις δεν δόθηκαν ποτέ.

Παραμονές της Πρωτομαγιάς είχαν μάλιστα κάνει επίσκεψη στην περιοχή ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο Κώστα Μπαλδεράνο. Και είχαν τότε επισημάνει πολλά προβλήματα.

Απόφαση Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης για ασφαλιστικά μέτρα

Το θέμα το θέσαμε εκ νέου στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά και πάλι δεν δόθηκαν εξηγήσεις γιατί ο δήμαρχος αγνόησε προκλητικά την ομόφωνη απόφαση, με αριθμό 222/2014, του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία αναφέρεται ότι το Δ.Σ «εγκρίνει τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου Κηφισιάς και της Περιφέρειας Αττικής για το έργο “Δίκτυο Ομβρίων και Συλλεκτήρων στον ΟΤΑ Κηφισιάς”».

Τα ερωτήματα είναι πολλά. Και σοβαρά:

Γι΄ αυτό και η Συμμαχία Πολιτών, η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης, με την πρέπουσα θεσμική δεοντολογία, θα κινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να ενημερωθούμε όλοι και κυρίως οι πολίτες για αυτή την υπόθεση. Πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια. Και φυσικά να αποδοθούν και οι ευθύνες.

Υ.Γ. Φυσικά θα πληροφορηθούμε αν κάποιοι αδράνησαν για να μην στενοχωρήσουν… κάποιους άλλους. Και τι παιγνίδια έγιναν σε βάρος της πόλης μας. Γιατί δυστυχώς δεν είναι το πρώτο αρνητικό γεγονός στον Δήμο μας το οποίο πληροφορηθήκαμε κατόπιν εορτής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet