Παρέμβαση Στρ. Σαραούδα για εορτασμό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος & συμβασιούχους
Κοινωνία

Παρέμβαση Στρ. Σαραούδα για εορτασμό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος & συμβασιούχους

Παρέμβαση για τις εκδηλώσεις εορτασμού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, αλλά και για το θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων στον Δήμο Μεταμόρφωσης πραγματοποίησε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης ο επικεφαλής της παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση, Στράτος Σαραούδας.

Συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος καταγγέλλει έλλειψη προγραμματισμού αναφορικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ αναφορικά με το θέμα των συμβασιούχων, κάλεσε τη δημοτική Αρχή να κινηθεί με σκοπό την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση της παράταξής του:

Ο Στράτος Σαραούδας για τον τρόπο που σχεδίασε ο Δήμος (και) τις φετινές εκδηλώσεις. Προγραμματισμός για τα… πανηγύρια

Τα καθυστερημένα της αντανακλαστικά επέδειξε, σε ένα ακόμα σημαντικό θέμα, η δημοτική Αρχή Μεταμόρφωσης. Συγκεκριμένα, έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον τρόπο που θα διοργανωθούν οι  φετινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος όταν πια όλα είχαν αποφασιστεί και ο επικεφαλής της παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση, Στράτος Σαραούδας, δεν γινόταν να μην ασκήσει την έντονη κριτική του. 

Ο αρχηγός της Ελπίδας στάθηκε στην παντελή έλλειψη προγραμματισμού και συντονισμού των εμπλεκόμενων (σύλλογοι και καταστήματα) από τη διοίκηση υπογραμμίζοντας: «Θα έπρεπε πριν από έξι μήνες, όλοι μαζί, να προγραμματίσουμε τις δράσεις μας και να μοιράσουμε τις αρμοδιότητες. Ερχόμαστε τώρα που έχουν κλείσει μέχρι και οι καλλιτέχνες των εκδηλώσεων να αποφασίσουμε τι; Αυτό είναι κοροϊδία».   

Παράλληλα, ο κ. Σαραούδας πρότεινε να προγραμματιστούν εκδηλώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου ώστε να αυξηθεί η εμπορική κίνηση στην πόλη.

Έδωσε προτεραιότητα στο να περάσει καλά ο κόσμος, αλλά και να δουλέψουν τα καταστήματα της πόλης που περιμένουν όλον τον χρόνο αυτές τις ημέρες.

Ολοκλήρωσε εκφράζοντας την ευχή προς τους τρεις συλλόγους που θα διοργανώσουν τα τρία πανηγύρια να φέρουν εις πέρας τον στόχο τους και ζήτησε την επόμενη χρονιά να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός.

Η καλύτερη λύση για τους εργαζόμενους και τον Δήμο

Με τη γλώσσα της αλήθειας τοποθετήθηκε και στο θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων ο κ. Σαραούδας, με αφορμή την πρόταση ψηφίσματος που έφερε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, εξηγώντας ότι με τα ψηφίσματα δεν πρόκειται να δοθεί λύση σε αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις επανέλαβε τη θέση της παράταξης για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον Δήμο και κάλεσε τη δημοτική Αρχή να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση και να μην εκμεταλλεύεται τις καταστάσεις με τους συμβασιούχους εργαζόμενους.

Τα γραπτά μένουν

Στην πραγματικά απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε για το θέμα των Μεμονωμένων Πράξεων Εφαρμογής στην Εκτός Σχεδίου Περιοχή ο κ. Σαραούδας υπογράμμισε: «Επειδή ξεχνάτε, μπορείτε να ανατρέξετε στα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης και να διαπιστώσετε τι είπα όταν ήταν όλες οι εταιρείες εδώ. Ήμουν εντελώς αντίθετος με την Μεμονωμένη Πράξη Εφαρμογής και δήλωσα ξεκάθαρα ότι ψηφίζω αρνητικά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet