Ακαριαία & αποτελεσματική συμβολή ΣΠΑΠ σε πυρκαγιές σε Παλλήνη και Γέρακα
Αυτοδιοίκηση

Ακαριαία & αποτελεσματική συμβολή ΣΠΑΠ σε πυρκαγιές σε Παλλήνη και Γέρακα

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) με επικεφαλής τον πρόεδρο του και γενικό γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμο, επενέβη ακαριαία και αποτελεσματικά με εθελοντές και οχήματα για την κατάσβεση τεσσάρων διαδοχικών περιστατικών πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν την Κυριακή 16 Ιουλίου σε τέσσερα διαφορετικά σημεία του Δήμου Παλλήνης.

Συγκεκριμένα, αρχικά σε φωτιά που εκδηλώθηκε σε οικοπεδική έκταση στην περιοχή Γαλήνης στην Ανθούσα, όπου έφθασε άμεσα στο σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά κλιμάκιο του ΣΠΑΠ, αποτελούμενο από τον πρόεδρό του, εθελοντές και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονταν σε επιφυλακή και συνέδραμαν το Πυροσβεστικό Σώμα στην κατάσβεση. Στην προσπάθεια κατάσβεσης έλαβαν μέρος τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Παλλήνης και Ραφήνας – Πικερμίου. Παρόντες στον τόπο της φωτιάς, ο δήμαρχος Παλλήνης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Αθανάσιος Ζούτσος, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλλήνης, Αλέκος Πυργιώτης, και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας, Πέτρος Δρακόπουλος.

Στη συνέχεια δεύτερο κλιμάκιο του ΣΠΑΠ επενέβη σε περιστατικό πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε οικοπεδική έκταση επί της οδού Ιάσωνος στα σύνορα των Δήμων Παλλήνης και Πεντέλης, στην κατάσβεση του οποίου έπαιξε καθοριστικό ρόλο με την άμεση και αποτελεσματική επέμβασή του. Στην επιτυχή αντιμετώπιση του συγκεκριμένου περιστατικού συμμετείχαν, εκτός του Πυροσβεστικού Σώματος, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Δήμου Πεντέλης και τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Παλλήνης, Πεντέλης και Ραφήνας – Πικερμίου. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Παλλήνης και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Αθανάσιος Ζούτσος, ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλλήνης, Αλέκος Πυργιώτης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας, Πέτρος Δρακόπουλος και ο τοπικός σύμβουλος Νέας Πεντέλης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Κατόπιν τα δύο κλιμάκια του ΣΠΑΠ μετέβησαν σε δύο ακόμη πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, η πρώτη σε οικόπεδο επί των οδών Πίνδου και Πάρνωνος στον Γέρακα και η δεύτερη μετά από λίγα λεπτά, στα πρανή του ρέματος της Ανθούσας, όπου η άμεση επέμβαση Πυροσβεστικού Σώματος, ΣΠΑΠ και Αυτοδιοίκησης έθεσαν ταχύτατα τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο, πριν προλάβει να επεκταθεί επικίνδυνα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 30 πυροσβέστες, 14 οχήματα του Π.Σ. και πεζοπόρο τμήμα, με τη συνδρομή της Εθελοντικής Ομάδας του ΣΠΑΠ, του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης και των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Πεντέλης και Παλλήνης. Η πυρκαγιά τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο και κατασβέστηκε. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Παλλήνης και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Αθανάσιος Ζούτσος, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας, Πέτρος Δρακόπουλος και ο τοπικός σύμβουλος Νέας Πεντέλης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Ο δήμαρχος Παλλήνης και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Αθανάσιος Ζούτσος συνεχάρη τα στελέχη, τους εθελοντές και τους εργαζομένους του ΣΠΑΠ για την πολύτιμη προσφορά τους στην ταχύτατη και επιτυχή αντιμετώπιση και των τεσσάρων περιστατικών.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα περιστατικά:

«Είναι απορίας άξιον και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ύποπτο το πώς εκδηλώνονται σε διάρκεια πέντε ωρών, κατά τη διάρκεια της νύχτας, τέσσερις αλλεπάλληλες πυρκαγιές σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους, με συνθήκες ισχυρότατων ανέμων και σε εξαιρετικά δύσκολες περιοχές. Η ακαριαία και αποτελεσματική επέμβαση του ΣΠΑΠ και της Αυτοδιοίκησης σήμερα, πέτυχε για άλλη μία φορά να συμβάλει αποτελεσματικά και καθοριστικά στο να εμποδιστεί και στα τέσσερα περιστατικά η επέκταση της φωτιάς, δεδομένου και των ισχυρότατων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Για ακόμη μία φορά η επιφυλακή και η ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται ο Σύνδεσμος μας, αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη και επιτυχής.

»Πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές και εργαζομένους του ΣΠΑΠ, στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης και στα τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Παλλήνης, Πεντέλης και Ραφήνας – Πικερμίου για τη σημερινή άμεση και επιτυχημένη επέμβασή τους σε διαδοχικά περιστατικά σήμερα!

»Ο ΣΠΑΠ εξακολουθεί να παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να βοηθήσει το Πυροσβεστικό Σώμα και τους Δήμους – μέλη του, όταν και όποτε αυτό απαιτηθεί προκειμένου να προστατευθούν οι αστικές, περιαστικές και δασικές περιοχές των Δήμων – μελών μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet