Το Πρωτοδικείο απομακρύνει κεραία κινητής τηλεφωνίας από την Αγ. Παρασκευή
Ποιότητα Ζωής

Το Πρωτοδικείο απομακρύνει κεραία κινητής τηλεφωνίας από την Αγ. Παρασκευή

Σε διακοπή λειτουργίας και απομάκρυνση όλων των μηχανημάτων και εξαρτημάτων της κεραίας που έχει τοποθετήσει στο δώμα του κτηρίου του ΟΤΕ στην οδό Σχολείου αρ. 11 στην Αγία Παρασκευή, υποχρεώνει την εταιρεία Cosmote το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, με την υπ αριθμόν 4292/2017 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών απομακρύνεται η κεραία κάνοντας δεκτή σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 15 κατοίκων και των Συλλόγων Γονέων 1ου και 8ου Δημοτικών σχολείων της πόλης.  Η απόφαση ισχύει μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της κύριας αγωγής των αιτούντων για απομάκρυνση της κεραίας.

Με παρόντα στη διαδικασία τον δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο, ο οποίος εξετάσθηκε από το Δικαστήριο, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής άσκησε, με δικηγόρο της Νομικής Υπηρεσίας, πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των πολιτών και των συλλόγων η οποία συνεκδικάστηκε με την αίτησή τους.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτό ότι η κεραία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από σπίτια, τα 1ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία και το 9ο Νηπιαγωγείο και ότι, σύμφωνα με μετρήσεις, εκπέμπει ακτινοβολία ιδιαίτερα επιβαρυντική για την υγεία των περιοίκων και των παιδιών.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε σχετική ανακοίνωση, από το ίδιο κτήριο είχε απομακρυνθεί και στο παρελθόν κεραία κινητής τηλεφωνίας της Cosmote, μετά από αγώνα των κατοίκων και Δήμου που πέτυχαν τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων με τα οποία η εταιρεία συμμορφώθηκε προσωρινά, αλλά τον Αύγουστο του 2016 επανατοποθέτησε την κεραία.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, μέσω της ανακοίνωσης, ευχαριστεί και συγχαίρει τους συμπολίτες του και τους Συλλόγους Γονέων που με τον αγώνα τους συνέβαλαν αποφασιστικά σε αυτή την επιτυχία και τους διαβεβαιώνει ότι «ο Δήμος θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους με όποιες ενέργειες απαιτηθούν για την εφαρμογή της προαναφερόμενης απόφασης  και την οριστική δικαίωσή τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet