Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε τον παλιό αυτοδιοικητικό Σταύρο Βόλκο
Κοινωνία

Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε τον παλιό αυτοδιοικητικό Σταύρο Βόλκο

Τιμητική βραδιά αφιερωμένη σε ένα σημαντικό πρόσωπο, οραματιστή και πρωτεργάτη της ανεξάρτητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κηφισιά, τον Σταύρο Βόλκο, πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Κηφισιάς. Η λιτή τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας δημοτικών παρατάξεων προς τιμήν του, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017, στο δημαρχείο Κηφισιάς, ενώ τελέστηκε και αγιασμός της ανακαινισμένης αίθουσας από τον πανοσιολογιότατο πατέρα Αθανάσιο, ο οποίος έδωσε και τις ευχές του.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, Ρένα Πολίτη, η οποία τόνισε ότι στην εμβληματική αίθουσα που κάποτε φιλοξενούσε τα Δημοτικά Συμβούλια Κηφισιάς έγιναν εστιασμένες παρεμβάσεις ώστε να προσαρμοστεί στις σημερινές ανάγκες. Ενδεικτικά κάποιες από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα είναι, σύμφωνα με τον Δήμο, αλλαγή δαπέδου, αντικατάσταση του συμβατικού φωτισμού με φωτισμό υψηλής τεχνολογίας,  προσθήκη οθόνης προβολής, εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού της αίθουσας κ.α.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ακεραιότητα και το ήθος του Σταύρου Βόλκου, τονίζοντας ότι «αποτελεί ζωντανή σοφία της πόλης και από τους ελάχιστους ανθρώπους, που μπορούν να μας μεταφέρουν με τόση ζωντάνια την ιστορία του τόπου μας». Τον Σταύρο Βόλκο, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «κατά την άσκηση των δημοτικών του καθηκόντων, μισό αιώνα στην Αυτοδιοίκηση τον χαρακτήριζε μια αναβλύζουσα αγάπη για τους συνανθρώπους του. Αγωνίστηκε με πάθος για το δημόσιο συμφέρον, ιδιαίτερα σε εποχές που ο κομματισμός “τραυμάτιζε” την Τοπική Αυτοδιοίκηση». Όπως τόνισε ο δήμαρχος Κηφισιάς, «ο Σταύρος Βόλκος είναι  ένας μεγάλος οραματιστής του οποίου οι ιδέες του για ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση μας εμπνέουν ακόμα  και σήμερα».

Παραστατικός, με γλαφυρές περιγραφές και εμφανώς συγκινημένος ο κ. Σταύρος Βόλκος έκλεψε την παράσταση και καθήλωσε τους παρευρισκόμενους με την εξιστόρηση των αναμνήσεών του από τα παιδικά του χρόνια, αλλά και τη μακροχρόνια δημοτική του πορεία από το 1950 έως και το 2001. Ο κ. Βόλκος μίλησε μεταξύ άλλων για τον πρώτο δημοτικό συνδυασμό που συμμετείχε τη «Μαργαρίτα», την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση στα Αλώνια, αλλά και τη συνεργασία του με τους δημάρχους της Κηφισιάς. Επεσήμανε, επίσης, ότι τα καλύτερα χρόνια του τα πέρασε στο δημαρχείο Κηφισιάς. «Έκανα τα προβλήματα των δημοτών δικά μου» σημείωσε ο κ. Βόλκος. «Γι΄ αυτό ο κόσμος τον εμπιστεύεται και τον αγαπάει!», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ενώ το χιούμορ και η αφοπλιστική ειλικρίνεια στον λόγο του κέρδισαν το πιο δυνατό χειροκρότημα των πολιτών, των αντιδημάρχων, των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, αλλά και των υπαλλήλων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ο κ. Σταύρος Βόλκος πέρασε από όλες τις βαθμίδες των αξιωμάτων εκτός από τη δημαρχιακή θέση. Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας», Γιάννης Μελάς, εξήγησε στους παρευρισκομένους γιατί ο κ. Βόλκος δεν το επεδίωξε. «Είχε υποσχεθεί στον δήμαρχο Ζωμόπουλο πως θα είναι πάντα το δεξί του χέρι» και φυσικά τήρησε τον λόγο του. Ο κ. Μελάς επεσήμανε, επίσης, ότι «ο κ. Σταύρος Βόλκος κατά την άσκηση των δημοτικών καθηκόντων του ήταν πραγματικά ακομμάτιστος όπως και ο σημερινός δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος».

Η ονοματοδοσία της  αίθουσας των δημοτικών παρατάξεων σε «Σταύρος Βόλκος» υλοποιήθηκε σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet