Η περιφερειάρχης Αττικής στην Κεφαλλονιά για τη δωρεά των 5 εκατ. ευρώ
Περιφέρεια Αττικής

Η περιφερειάρχης Αττικής στην Κεφαλλονιά για τη δωρεά των 5 εκατ. ευρώ

«Η διαπεριφερειακή συνεργασία και η αλληλεγγύη έχουν να κάνουν με την αποτελεσματική άσκηση διοίκησης και με την ανάγκη φερεγγυότητας απέναντι στους πολίτες στους οποίους λογοδοτούμε και από τους οποίους κρινόμαστε», επισήμανε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, από την Κεφαλλονιά κατά τη σημερινή (Πέμπτη 20 Ιουλίου) συνέντευξη Τύπου στην οποία μετείχε με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, παρουσία της βουλευτού Κεφαλλονιάς – Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτης Θεοπεφτάτου.

«Χωρίς να αναζητούμε δημοσιότητα, χωρίς να κάνουμε μικροπαραταξιακές σπέκουλες, επιλέγουμε τις συνέργειες με τους φορείς του Δημοσίου, ως εργαλείο δουλειάς και παράγοντα παραγωγής έργου», τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με αντικείμενο την υλοποίηση της δωρεάς των 5.000.000 ευρώ στην πληγείσα από τους σεισμούς του 2014 Κεφαλλονιά για τη χρηματοδότηση τεσσάρων έργων. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής έργα:

  • Αποκατάσταση – βελτίωση Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου, προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ.
  • Κτήριο μηχανουργείου ΕΠΑΛ, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.
  • Αποκατάσταση, επισκευή και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων πόλης Ληξουρίου, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.
  • Επισκευή – αποκατάσταση σχολείου Αγίας Θέκλης Παλικής, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

Νωρίτερα η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής, Χρήστο Καραμάνο, είχε επισκεφθεί στην Παλική κτήρια και υποδομές που επλήγησαν από τους σεισμούς του 2014. Παράλληλα, συνομίλησε με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, τόνισε ότι πρόκειται για ευτυχή στιγμή και «οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε σε αυτή την έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης».

Από την πλευρά της, η περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι «η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση της δωρεάς προς την Κεφαλλονιά αποτελεί απόφαση συνέχειας και πράξη ευθύνης απέναντι στους πολίτες». «Σήμερα υλοποιούμε μια υπόσχεση που είχε δοθεί τον Φεβρουάριο του 2014 από την τότε διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, χωρίς να ακολουθήσει κανενός είδους δραστηριοποίηση ή άλλη ενέργεια, προκειμένου αυτή η απόφαση να λάβει σάρκα και οστά», ανέφερε η ίδια προσθέτοντας ότι «η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι εξαγγελίες για τα ΜΜΕ». «Γιατί έτσι πλήττεται η πολιτική, οι θεσμοί και η αξιοπιστία τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο που έχουν και πρέπει να διαδραματίζουν οι περιφερειακές Αρχές, «αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, είτε πρόκειται για τα αναπτυξιακά ζητήματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης είτε για συνδρομή σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet